Cu siguranta stiti ca exista o serie de beneficii ale activitatilor fizice pe masura ce oamenii imbatranesc. De exemplu, activitatea cardiovasculara este excelenta pentru sanatatea inimii si scaderea in greutate, iar activitatea fizica o influenteaza in mod direct. Cu toate acestea, activitatea fizica este doar o parte a mentinerii sanatatii pe masura ce timpul trece. O alta prioritate este activitatea sociala.

Mentinerea unei vieti sociale active poate fi o provocare, dar beneficiile fac ca efortul sa merite.

Iata cateva motive pentru a mentine o viata sociala activa pe masura imbatranirii:

  1. A ramane conectat din punct de vedere social reduce riscul aparitiei depresiei. Depresia este uneori frecventa la adultii in varsta, astfel ca gasirea unor modalitati de combatere a depresiei este foarte importanta. Mentinerea unei vieti sociale active poate ajuta la indepartarea sentimentelor de izolare si singuratate care pot duce la depresie. Sunt foarte importante relatiile pozitive care imbogatesc experientele de zi cu zi.
  2. Activitatea sociala poate influenta benefic functia cognitiva. Mentinerea unei minti ascutite este o prioritate pentru tineri si batrani. Studiile au aratat ca o viata sociala activa poate imbunatati functia cognitiva si poate chiar reduce riscul de aparitie al bolii Alzheimer.
  3. In mod similar, o viata sociala activa poate incetini declinul sanatatii. Sanatatea celor activi din punct de vedere social este mai buna decat cea a persoanelor care au un stil de viata mai izolat.
  4. Activitatile sociale pot imbunatati aptitudinile fizice. Chiar daca activitatea sociala nu este considerata a fi un exercitiu permanent, socializare tinde sa incurajeze iesitul din casa si miscarea.
  5. Interactiunile sociale pot reduce stresul si pot scadea tensiunea arteriala. Fiind in jurul oamenilor a caror companie aduce o stare de bine, stresul si tensiunea scad, ceea ce inseamna riscuri reduse de boli cardiovasculare.

 

Azil de batrani privat

Pentru o viata sociala bogata, dar si pentru ingrijire completa a persoanelor in varsta, puteti apela la serviciile oferite de Camin Pentru Bunici, azil de batrani privat in Bucuresti. Acest centru de ingrijire pentru batrani are doua sedii, in Pipera si Voluntari, asadar este dublu accesibil. Mai multe detalii puteti afla pe site-ul https://camin-pentru-bunici.ro/!