Poate va intrebati care alegere este mai eficienta: calorifere de aluminiu sau de otel? In acest sens nu exista un raspuns general valabil, iar materialul din care este fabricat caloriferul este mai putin important. In general, atunci cand un calorifer primeste 1000 de BTU (British Thermal Units – capacitatea/puterea de incalzire), indiferent de metalul din care este fabricat – otel, aluminiu, fonta – puteti obtine maximum de 1000 de BTU de caldura. Nimic mai mult si nimic mai putin!
Majoritatea caloriferelor de pe piata romaneasca sunt fabricate din otel, un material accesibil ca pret si un bun conductor al caldurii. Privind mai atent la aluminiu, timpul de incalzire este mult mai scurt fata de alte metale, racirea este si mai rapida. Incalzirea panoului de otel este mai lenta, capacitatea de a mentine caldura este mai mare, iar racirea are loc mai lent, ceea ce permite caldurii reziduale sa ramana mult timp in calorifer. In timpul functionarii, radiatoarele de aluminiu fara tuburi de otel integrate pot avea o durata de viata redusa datorita coroziunii galvanice care apare atunci cand aluminiul este combinat cu alte metale intr-un sistem de incalzire.
Metodele moderne de fabricatie asigura fiabilitate si capacitatea de a dezvolta o gama larga de modele, care sa transforme un calorifer traditional intr-un obiect de mobilier ce poate fi usor de integrat si adaptat oricarui stil decorativ.
Magazin online de radiatoare – eCalorifere.ro
Majoritatea caloriferelor pe care le gasiti pe site-ul eCalorifere.ro, magazin online de radiatoare, sunt dotate cu garantii ale producatorilor, fara costuri suplimentare, fiind asigurat ca sunteti acoperit de asistenta in cazul, putin probabil, in care ceva nu merge bine. Daca doriti sa aflati mai multe despre caloriferele disponibile sau daca aveti intrebari inainte de a efectua achizitia, contactati echipa de asistenta permanenta, la numarul afisat pe site. Obtinerea caldurii va fi mult mai simpla daca alegeti sa cumparati calorifere si accesori de la eCalorifere.ro!