Implanturile dentare sunt o metoda de inlocuire a dintilor folosita de multi ani si reprezinta o optiune de tratament foarte populara pentru a trata aceasta lipsa. Desi sunt tot mai folosite, exista inca numite mituri in jurul acestui tip de tratament. Echipa Dental Crown Health a reusit sa adune cateva astfel de mituri pe care doreste sa le combata cu ajutorul unor adevaruri medicale!

Se spune ca implanturile dentare sunt dureroase, iar aceasta afirmatie este complet falsa! Majoritatea pacientilor considera ca procedura este mult mai simpla si lipsita de durere decat s-au asteptat si in comparatie cu alte proceduri dentare. Durerea nu ar trebui sa fie un factor in luarea deciziilor pentru ca orice durere experimentata depinde de situatia unica a fiecarui individ. Mai mult decat atat, totul se desfasoara sub anestezie, iar dupa efectul anesteziei, specialistul va recomanda calmante, ceea ce inseamna ca durerea va fi tinuta sub control.

Implanturile dentare sunt scumpe, iar acesta este un nou mit, evident, fals. Implanturile dentare nu costa mai mult decat o punte dentara medie de trei unitati. Costul pe termen lung pentru un implant este mult mai mic in comparatie cu pod dentar care trebuie inlocuit la aproximativ 10 ani. Un implant dentar, daca este corect intretinut, nu va trebui inlocuit niciodata!

Implanturile dentare dureaza mult timp, afirmatie care este relativa in functie de fiecare pacient in parte. In medie, un implant nu ar trebui sa dureze mai mult de 6 luni, insa aceasta perioada depinde de modul in care se vindeca osul fiecarui pacient. Osteointegrarea necesita timp diferit, motiv pentru care si finalizarea tratamentului cu implant difera .

Majoritatea pacientilor care apeleaza la implant dentar sunt tineri, deoarece se sustine ideea ca acestea nu sunt pentru varstnici. Implanturile dentare sunt cea mai buna idee pentru pacientii varstnici. Este important ca acestia sa aiba parte de o inlocuire potrivita a dintilor pentru a putea mesteca mai bine mancarea.

Se mai sustin idei conform carora implanturile nu sunt potrivite pacientilor cu diverse probleme medicale. De asemenea, se spune ca radacina implanturilor cauzeaza alergii si infectii, insa putini stiu ca titanul sau zirconiul sunt cele mai biocompatibile materiale disponibile la ora actuala.

Implanturi dentare in sector 3 | Dental Crown Health | dentalcrownhealth.ro

implanturi dentare in sector 3

Daca doriti implanturi dentare in sector 3, accesati dentalcrownhealth.ro si faceti o programare pentru consultatie. In cadrul acesteia veti primi lamuriri personalizate pe baza carora veti putea lua cele mai bune decizii!