Un Wi-Fi repeater, numit uneori amplificator de semnal Wi-Fi sau extender Wi-Fi, extinde acoperirea retelei Wi-Fi de la modem sau router prin cresterea sau amplificarea semnalului Wi-Fi original. De cele mai multe ori, un Wi-Fi repeater este solutia ideala pentru a obtine o conectivitate la internet stabila si functionala in toata casa, biroul, hotelurile, magazinele sau spatiile exterioare, chiar si in zonele in care semnalul Wi-Fi este slab.

Unde ar trebui instalat dispozitivul?

Inainte de a decide unde va fi instalat dispozitivul, este esential ca oamenii sa verifice pozitionarea routerului Wi-Fi, care este ideal sa fie instalat in mijlocul spatiului ce urmeaza sa fie acoperit. O camera mare sau o zona deschisa, lipsita de bariere sau de pereti grosi, o sa fie alegerea perfecta in acest sens. Materiale precum peretii din beton armat vor absorbi semnalul, reducand eficienta.

Dispozitivul ar trebui amplasa in centrul cladirii, mai ales daca este un dispozitiv de mari dimensiuni. Din punct de vedere al inaltimii, ar trebui sa fie instalat intr-un loc care ofera o acoperire maxima. De exemplu, pentru a acoperi subsolul si un etaj superior se va aseza la parter. Pe scurt, viteza maxima a semnalului ce se poate obtine depinde de diversi factori, cum ar fi absenta obstacolelor, distanta, benzile de frecventa si specificatiile utilizate.

Cat de sigure sunt aceste dispozitive?

Dupa cum se stie, lumea dispozitivelor digitale este in permanenta amenintata de hackeri si alti utilizatori rau intentionati. Orice dispozitiv, mai ales unul care face parte dintr-o retea digitala, este vulnerabil la amenintarile cibernetice. Amplificatoarele de semnal Wi-Fi pot, de asemenea, sa fie tinta unui atac cibernetic in orice moment.

Cu toate acestea, nu este nevoie ca oamenii sa intre in panica daca iau masurile de securitate si de protectie adecvate pentru a se proteja de astfel de amenintari si pentru a ramane in siguranta in timp ce utilizeaza Wi-Fi-ul. Verificarea periodica a securitatii dispozitivului il va mentine in permanenta la cel mai inalt nivel de securitate, reducand astfel la minimum sansele unui atac cibernetic.