Vara este un anotimp deosebit de placut, dar, se poate transforma intr-un cosmar pentru cei care sufera de caldura, eruptii cutanate datorate caldurii. Din punct de vedere medical, aceasta afectiune este cunoscuta sub numele de miliaria. Este o problema a pielii care poate fi experimentata de catre adulti, copii si chiar sugari.

Acest lucru se intampla mai ales la persoanele care traiesc in zonele cu clima calda, umeda. Astfel de conditii pot duce la o transpiratie excesiva, care poate bloca glandele sudoripare. Puteti sa stati intr-o camera cu aer conditionat, sau sa faceti un dus sau o baie rece pentru a minimiza senzatia deranjanta de pe piele.

Exista remedii naturale pentru eruptiile cutanate care sunt foarte eficiente si nu au efecte secundare.

Eruptii cutanate

Fulgi de ovaz sunt un tratament popular pentru eruptii cutanate, datorita proprietatilor sale anti-iritante, anti-inflamatorii si calmante. Acestia vor avea un efect calmant asupra pielii si vor calma instant inflamatia si mancarimile cauzate de caldura si transpiratie. Se adauga o cana de pulbere fulgi de ovaz fin macinata la o cada de baie umplut cu apa rece. Amestecati bine, pana cand apa devine de o culoare laptoasa. Intrati in aceasta baie timp de 20 pana la 30 de minute. Uscati corpul cu un prosop moale. Face acest lucru de doua ori pe zi, timp de o saptamana.

Lemnul de santal are proprietati calmante care pot elimina in mod eficient simptomele de caldura. Acesta poate ajuta, de asemenea, la scaderea temperaturii corpului, ceea ce este esential pentru o recuperare rapida.  Se prepara o pasta prin amestecarea impreuna a unor cantitati egale de pulbere de lemn de santal si apa de trandafiri. Aplicati aceasta pasta pe pielea afectata si lasati-o pana cand se usuca. Se clateste-l pasta uscata cu apa rece. Urmati acest remediu de doua ori pe zi, timp de o saptamana.