Sunteti de parere ca pentru a avea o biblioteca la voi acasa necesita sume mari de bani? Mai ganditi-va! Puteti construi propria biblioteca acasa cu orice buget. Tot ce aveti nevoie este o camera goala, mobilier si o multime de carti.

Daca sunteti pasionati de citit, cu siguranta va doriti sa dispuneti de un spatiu intim in care sa fiti inconjurate de carti.

Probabil deja detineti un numar mare de opere, romane, memorii si asa mai departe, insa nu ati amenajat inca un spatiu special dedicat acestora. A colectiona carti nu inseamna sa cheltuiti multi bani. Nu e nevoie sa le detineti pe ultimele aparute, exista anticariate, magazine si librarii care pun la dispozitie carti interesante la preturi acceptabile.

Odata ce v-ati alcatuit o colectie impresionanta de carti- un proces care, de altfel, este nesfarsit pentru un pasionat- veti avea nevoie de un spatiu potrivit. Acest spatiu de vis poate consta intr-o incapere cu biblioteci incorporate, ori cateva mobiliere de biblioteca, alaturi de o canapea sau fotolii, o masa si obiecte de decor, care sa contribuie la momentele relaxante petrecute in biblioteca voastra. In functie de personalitate si de ceea ce va place, puteti opta pentru un mobilier din lemn vintage, ori pentru un stil modern.

Daca nu aveti nevoie de sertare sau alte spatii de depozitare, puteti opta pentru o masa robusta rotunda sau deptunghiulara, in loc de un birou. In cazul in care spatiul va permite, alegeti o masa de dimensiuni mari, pentru a putea folosi aceasta camera, de asemenea, pentru studiu si cercetari. Astfel ca asezarea materialelor de lucru si a cartilor pe masa sa nu fie o problema.

Orice biblioteca are nevoie de scaune confortabile. Puteti opta pentru fotolii cu suport pentru picioare, dar si pentru o canapea confortabila. Alaturi de fotoliul cu suport pentru picioare, asezati o lampa, dar si o masuta de cafea, care va va fi de un real folos atunci cand serviti ceva de baut in timp ce va bucurati de o carte buna. Veti avea nevoie si de cateva scaune, eventual unele vintage, care sa se potriveasca mesei alease anterior.

Lumina buna este importanta in fiecare camera a casei voastre, dar mai ales in biblioteca. Luati in considerare amplasarea unul candelabru, dar si a lampilor in apropierea fotoliilor sau a canapelei unde cititi. Alegeti corect inaltimea lampilor, deoarece lumina trebuie sa pice perfect pe paginile cartii, pentru confortul cititorului.