De ani de zile, Portugalia a fost o destinatie privilegiata pentru calatorii francezi si restul lumii din motive intemeiate – plajele sale magnifice, orasele medievale, monumentele cu o arhitectura uimitoare, peisajele de natura salbatica, satele de pescari pline de culoare – este de inteles ca unii au facut din Portugalia destinatia lor preferata.

  • Turnul Belem, Lisabona

Monument de neratat din Lisabona, Turnul Belem este o bijuterie arhitecturala inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Construita in secolul al XVI-lea, reflecta stilul arhitectural portughez si arta manuelina. Asaltat de turisti vara, Turnul Belem este o parte esentiala a vizitei la Lisabona, cu interior si gradini sublime si o vedere uluitoare la inaltimile orasului. Nu departe, in acelasi cartier din Belém, se afla manastirea Ieronimiti.

  • Cape Saint Vincent

Cape Saint Vincent, cel mai salbatic varf al Europei, in Algarve. Pe langa descoperirea unei bogate faune marine, turistii pot vizita farul si manastirea construita pe pelerina si se pot plimba prin frumosul oras Sagres.

  • Palatul Regaleira, Sintra

Situat in centrul istoric al orasului Sintra, Regaleira Palace surprinde atat cu arhitectura sa aglomerata, cat si cu parcul sau fermecator.

Turistii nu trebuie sa plece fara sa faca o plimbare prin gradinile palatului, despre care se credea ca sunt „ca o imagine a cosmosului”. Sintra si site-urile care o inconjoara sunt cu siguranta obligatorii in Portugalia si mai precis in Lisabona.

  • Pestera Benagil

La 150 de metri de plaja Benagil, pestera Benagil este o minune geologica: erodata constant de miscarea apei, peretii sai de roca au creat in mod natural un fel de cupola in care lumina este reflectata. Accesibila doar cu barca sau inot, pestera Benagil ofera o lumina incredibil de colorata si este una dintre cele mai frumoase plaje din lume.

  • Templul Dianei, Evora

Numit si Templul Dianei, templul roman al Evorei a fost construit in secolul I. Considerat unul dintre cele mai faimoase monumente de vizitat din Portugalia, este simbolul prezentei atotputernice a romanilor in Portugalia.