Craciunul este una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, o perioada magica, de care toti oamenii se bucura, indiferent de varsta. Acesta este un bun moment ca oamenii sa tina cont de recomandarile de carti primite si sa isi dedice mai mult timp lor sau familiei lor.

In aceasta situatie, cei mai fericiti vor fi copiii, care vor primi tot ceea ce isi doresc, cadouri de la Mos Craciun si timp de calitate petrecut cu parintii lor. Astfel ca, printre recomandarile de carti care au efectul de a transpune cititorul in spiritul acestei sarbatori si pe care oamenii le apreciaza, citindu-le si recitindu-le in fiecare an sunt:

  • Enciclopedia Craciunului”, de Gerry Bowler – aceasta este o carte pe care orice iubitor al Craciunului trebuie sa o citeasca, deoarece aceasta explica semnificatia fiecarui simbol al acestei sarbatori, precum si raspunsuri la cele mai dese intrebari legate de Craciun;

  • Cartea de Craciun”, de Selma Lagerlof – o colectie de povesti potrivite pentru a fi citite in preajma Craciunului deoarece sunt despre scene biblice specifice acestei sarbatori si legende adunate din intreaga lume;

  • Spargatorul de nuci si Regele Soarecilor”, de E. T. A. Hoffmann – o poveste clasica de Craciun, „Spargatorul de nuci” prezinta aventurile prin care trece o fetita, alaturi de personaje imaginare, in batalia dintre jucarii si neamul soricesc;

Recomandari de carti | Blog de carte | Blog.PrintreCarti.ro

recomandari de carti

  • Poveste de Craciun”, de Charles Dickens – una dintre cele mai cunoscute povesti de Craciun, cea scrisa de Dickens vorbeste despre cum spiritele Craciunului au puterea de a transforma chiar si cei mai rai si avari oameni in unii buni si iubitori.

Unde pot fi gasite recomandari de carti?

Cei care nu stiu ce carte sa aleaga fie pentru ei, fie pentru copii, pot cauta un blog de carte, pe care poate gasi tot felul de recomandari. Pe un astfel de blog, oamenii pot gasi impresii pe care ceilalti cititori si le-au creat in urma lecturii anumitor carti, facute de adevarati pasionati de lectura.

Un astfel de blog este si Blog.PrintreCarti.ro, in care sunt recomandate carti pentru orice moment din an sau chiar din viata.