Sunt mai multe situatii pentru care pacientii apeleaza la servicii de urgente stomatologice non stop in Obor, la Clinica Elveto Dent. Din fericire, atunci cand problemele apar, cu ajutorul serviciilor de urgenta oferite de clinici pacientul poate obtine ajutor imediat.

Specialistii de la Elveto-dent.ro explica cele mai comune urgente stomatologice si modul in care ar trebui ca fiecare pacient sa abordeze situatiile cu care se confrunta.

Urgente stomatologice non stop in Obor – cele mai comune tipuri de urgente

Clinica dentara Elveto Dent ofera servicii speciale pentru urgentele stomatologice in functie de gravitatea lor si de modul in care se manifesta. Fiecare pacient care apeleaza la aceasta clinica va primi ajutor personalizat. De-a lungul experientei specialistilor in clinica, au intalnit o serie de urgente care se repeta, pe langa cazurile particulare, mai rar intalnite. Persoanele care se regasesc in lista de mai jos, ar trebui sa apeleze la urgente stomatologice.

Pulpita

Este inflamatia nervului dintelui. Se recunoaste printr-o durere foarte puternica la cald, rece si dulce. Pot rezulta migrene si dureri in timpul mestecarii sau chiar sangerare spontana a gingiei. Durerea poate aparea oricand: in mijlocul unei intalniri, in timpul unei iesiri, dupa mese sau in miezul noptii. Daca nu este tratata la timp, se poate dezvolta si poate deveni un abces dentar insotit de edem, febra si puroi si poate provoca dureri si mai severe.

Alveolita

Alveolita se refera la inflamatia alveolelor dentare, cavitatea mica din osul maxilarului si in care este fixat dintele. Apare dupa extragerea dintilor atunci cand cheagul de sange, cel destinat sa previna infectia si sa optimizeze vindecarea ranilor, nu se formeaza in cavitate.

Pierderea accidentala a dintilor

Persoana in cauza trebuie sa consulte un medic stomatolog cat mai curand posibil pentru a-si maximiza sansele de a obtine reimplantarea dintelui. De asemenea, ar trebui sa se incerce repunerea dintelui in soclu, daca este posibil. In caz contrar, se recomanda pastrarea in solutie salina fiziologica.

Hemoragie dentara

Hemoragia dentara poate aparea dupa extractia dintilor. De fapt, spalarile bucale obisnuite sunt contraindicate, deoarece sunt capabile sa distruga cheagul de sange, acelasi care pastreaza terminatiile osoase si nervoase acoperite si accelereaza vindecarea plagii.

Urgente stomatologice non stop in Obor | Clinica dentara Elveto Dent | Elveto-dent.ro

urgente stomatologice non stop in Obor

Durere generata de alimente

Desigur, acest lucru este neobisnuit, dar se poate intampla ca mancarea sa intre intre doi dinti vecini sa genereze o durere considerabila. Fie punctul de contact dintre acesti dinti are o problema, fie unul dintre dinti este in cariat, motiv pentru care apar problemele precum durerea si chiar infectia.

Blocarea maxilarului

Blocarea maxilarului poate fi determinata de un molar de minte infectat, caz in care este important ca medicul sa intervina urgent.