Fertilizarea plantelor de interior se face numai atunci cand acestea cresc, in mod normal din martie pana in octombrie. Daca se face si in timpul iernii se va stimula cresterea etiolata, ceea ce inseamna tulpini subtiri si frunze verde pal.

Desi majoritatea plantelor de apartament raman „verzi” pe tot parcursul anului, de fapt cresterea lor este aproape nula in timpul iernii, cand zilele sunt scurte, iar iluminatul este sever redus.

  • Cantitatea de ingrasamant necesara

Chiar si vara, iluminatul este redus in casa comparativ cu exteriorul. Prin urmare, este intelept sase reduca doza de ingrasamant la jumatate din cea recomandata pe eticheta. Pe de alta parte, daca plantele petrec vara in aer liber, se va utiliza dozajul complet.

  • Ce ingrasamant sa alegeti pentru plantele de apartament

Exista o multime de ingrasaminte pentru plante de casa si practic toate sunt bune.

  • Ingrasaminte granulare

Ingrasamintele granulare sunt concepute pentru eliberarea lenta a mineralelor timp de 2-3 luni. Se aplica la inceputul primaverii, apoi din nou la mijlocul verii la jumatate din doza recomandata.

  • Ingrasaminte lichide

In ceea ce priveste ingrasamintele solubile acestea sunt usor accesibile plantelor, dar si epuizate rapid. Se adauga in apa atunci cand se uda plantele, dar trebuie sa se respecte doza indicata pe ambalaj.

  • Ingrasamant foliar

Acesta este absorbit de planta prin frunze. Se aplica pe suprafata frunzelor prin pulverizari fine. Aceasta operatie se efectueaza de preferat in aer liber. Trebuie insa evitata contaminarea suprafetelor din casa cu ingrasamant.

  • Secretul expertului pentru frumoase plante verzi

Se fertilizeaza numai plantele in crestere activa. Indiferent de anotimp, o planta care nu prezinta semne de crestere nu va fi capabila sa absoarba corect mineralele care se pot acumula in solul din ghiveci si pot deteriora radacinile. Nu este niciodata indicat sa se foloseasca ingrasaminte pentru a incerca sa se forteze o planta sa creasca. Aceasta fertilizare se da drept recompensa plantei numai atunci cand planta are o crestere viguroasa.