Dificultatea de deplasare poate sa conste atat in momentele in care sistemul locomotor nu reuseste sa functioneze corect, cat si in momentele in care pacientul nu poate sa se bazeze deloc pe propriile forte. Fie ca este vorba despre o problema permanenta sau temporara, acesta are nevoie de ajutor pentru a se deplasa oriunde are nevoie. Din pacate, in cele mai multe cazuri, acel ajutor este reprezentat de o alta persoana, ceea ce contribuie semnificativ la adancirea sentimentului de neputinta.

Cu ajutorul unui fotoliu rulant, utilizatorul are posibilitatea de a-si recapata viata sociala, de a se deplasa in orice camera are nevoie si poate chiar de a-si face propriile cumparaturi in cazul in care produsul este unul performant. Principalele caracteristici pe care un astfel de dispozitiv trebuie sa le indeplineasca sunt amintite in randurile de mai jos.

Model pliabil

Fotoliile rulante, cunoscute si sub numele de scaune cu rotile, pot fi folosite si in exterior fara nicio problema, datorita materialelor rezistente care au fost utilizate in fabricarea acestora. Din acest motiv, este important sa se achizitioneze un model pliabil, care este usor de depozitat si transportat. De exemplu, daca utilizatorul fotoliului trebuie sa parcurga distante indelungate cu autoturismul, este important sa aiba cum sa isi depoziteze dispozitivul de mers.

Greutatea suportata

Indiferent ca utilizatorul este o persoana normoponderala sau supraponderala, este important ca fotoliul rulant sa aiba capacitatea de a suporta o greutate cat mai ridicata, pentru a oferi stabilitate si siguranta.

Confort ridicat

Din fericire, magazinele de specialitate pun la dispozitia cumparatorilor dispozitive de mers care sunt suficient de confortabile, chiar daca se petrec multe ore in pozitia de sezut. Printre aceste magazine se numara si MagazinulOrtopedic.ro, in oferta caruia sunt prezente o multime de modele si produse de calitate.

Fotoliu rulant | scaune cu rotile | MagazinulOrtopedic.ro

fotoliu rulant

Manevrare facila

O alta caracteristica pe care produsul trebuie sa o indeplineasca pentru o eficienta crescuta consta in manevrarea facila. Utilizatorului trebuie sa ii fie usor sa se deplaseze cu ajutorul dispozitivului, astfel incat sa se poata descurca pe cont propriu.

In concluzie, nimeni nu trebuie sa se descurajeze atunci cand se confrunta cu astfel de situatii. Chiar daca sunt neplacute, exista solutii si variante ajutatoare la care se poate apela pentru o viata linistita si independenta.