Intinderea frumusetii naturale a Canadei, de la munti si ghetari pana la lacuri si paduri retrase, este aproape inegalabila la nivel mondial. Are orase cosmopolite, curate, sigure, prietenoase si multiculturale, motiv pentru care Canada este laudata ca fiind una dintre cele mai locuibile tari din lume. Toronto, Montreal si Vancouver sunt posibil cele mai cunoscute, dar exista multe altele care evidentiaza diferite aspecte ale Canadei, cum ar fi cultura sa maritima, peisajul montan sau istoria franceza. Fiecare oras este incantator din diferite motive.

Putine tari se mandresc cu numarul mare de minuni naturale pe care le are Canada. Cu mai mult litoral decat oricare alta tara, lanturi montane, lacuri, paduri, terenuri arctice si chiar o mica cantitate de desert, Canada are un peisaj divers si plin de surprize. Unele dintre cele mai spectaculoase si populare atractii naturale din Canada sunt parcurile canadiene Rocky Mountain, Parcul Dinozaurilor, Parcul National Nahani, dar si Cascada Niagara si soseaua Cabot Trail, care duce spre insula Cape Breton.

Multi turisti aleg sa viziteze Canada datorita varietatii sale de activitati ce pot fi facute in aer liber, motiv pentru care este o destinatie fantastica pentru familiile care calatoresc cu copiii. Unele dintre cele mai populare activitati in aer liber din Canada sunt campingul, schiul, snowboardul, golful, pescuitul, ciclismul montan, alpinismul, caiacul si canotajul.

Asadar, culturile, clima si peisajul divers fac din Canada o destinatie care sa se potriveasca oricarui interes. O multime de canadieni se indreapta spre climatele mai calde in timpul iernii, dar in timp ce parasesc tara, schiorii si alti pasionati de iarna din intreaga lume se revarsa. Desigur, deoarece Canada este atat de mare, climatul variaza foarte mult, permitand o gama larga de activitati pe tot parcursul anului.

Inca un lucru important, pentru turistii petrecareti. Canada este tara care stie sa se distreze la o petrecere si pregateste turistilor cele mai frumoase festivaluri populare. Celebration of Light, spre exemplu, prezinta cel mai mare spectacol de artificii din lume. Alte festivaluri: Festivalul de muzica populara din Edmonton, Festivalul International de Film din Toronto, Festivalul canadian al lalelelor din Ottawa sau Carnavalul de iarna din Quebec.