Unul din cele mai des solicitate servicii din cabinetele dentare, indeosebi in clinica stomatologica din sector 2 este periajul profesional. Reprezentantii https://cabinetstomatologicsector2.ro sustin ca aceste servicii sunt atat de des solicitate pentru ca, alaturi de detartraj si de curatarea profesionala, periajul profesional elimina placa bacteriana si curata in profunzime dintii, in special inainte de interventii ortodontice sau de inserarea unor lucrari protetice fixe.

Periajul profesional previne si aparitia acriilor si este recomandat mai ales pacientilor care se confruta cu inghesuiri dentare si o forma neobisnuita a dintilor.

Clinica stomatologica din sector 2 – locul unde pacientii se pot prezenta pentru un periaj profesional in profunzime

Periajul profesional este una din cele mai des intalnite recomandari pe care le face orice dentist bun pacientilor care au nevoie de o curatare in profunzime a dintilor, fiind o masura preventiva realizata numai in cadrul unui cabinet dentar profesional. Periajul profesional completeaza metode de igiena orala pe care pacientul si le aplica singur acasa. Placa bacteriana are nu este indepartata o perioada mai lunga de timp se poate indeparta inainte de a se transforma in tartru prin periajul profesional.

In functie de corectitudinea cu care pacientul efectueaza zilnic igiena dentara, igienizarea profesionala are rolul numai de a completa aceste eforturi. Medicul specialist va propune asadar un plan de control al igienei orale prin vizite regulate in cursul carora se realizeaza evaluari ale indicelui placii bacteriene in vederea depistarii locurilor in care igienizarea a fost incoreta.

Dentist bun | Clinica stomatologica din sector 2 | CabinetStomatologicSector2.ro

clinica stomatologica din sector 2

Periajul profesional se realizeaza cu ajutorul unor piese ce se monteaza in dispozitivul unitului dentar, cu alte cuvinte cu ajutorul unor periute circulare de mici dimensiuni, confectionate din filament de plastic dur, pe care se aplica o pasta profesionala abraziva cu diferite arome ce poate contine fluor sau nu, in functie de scopul in care se realizeaza periajul dentar.

Totodata, periajul profesional se recomanda inainte de tratamentul de fluorizare, de sigilare a santurilor si fosetelor ocluzale, ulterior detartrajului cu ultrasunete pentru obtinerea unui aspect mult mai natural al dintilor si mai lucios, pe care placa bacteriana adera mai greu. Nu in ultimul rand, periajul profesional se mai utilizeaza inainte de aplicarea bracketilor aparatelor ortodontice si inainte de procedura de albire dentara sau de aplicare a fatetelor dentare.