Toate masinile trebuie sa fie obligatoriu echipate cu o trusa auto de prim ajutor, aceasta fiind indispensabila in cazul producerii unui accident. Soferii pot primi amenzi, in cazul in care, politistii constata ca trusa auto lipseste sau mai rau, este expirata.

Ce trebuie sa contina o trusa auto de prim ajutor?

Un kit complet de prim ajutor este necesar, mai ales pentru cei care calatoresc alaturi de copii pentru ca se pot lovi de tot felul de situatii neprevazute. O trusa trebuie sa contina:

  • O lanterna cu baterii suplimentare (de exemplu, schimbarea anvelopelor pe timp de noapte nu este o sarcina usoara pentru niciun sofer).

  • Foarfece si patura – o pereche de foarfece in torpedoul masinii pentru a taia centura de siguranta in cazul unui accident reprezinta o solutie salvatoare pentru soferii prinsi in masina. De asemenea, patura este potrivita pentru a tine de cald, in cazul unor defectiuni tehnice aparute in mijlocul iernii.

  • Plasturi, bandaje, spirt, comprese sterile – toate acestea sunt necesare in cazul unui accident minor, dar si pentru tratarea unor mici zgarieturi sau lovituri cauzate de neatentie. Copiii sunt energici, alearga non stop fara sa isi faca vreo problema legata de siguranta asa, motiv pentru care, de cele mai multe ori, ajung sa cada si sa se loveasca. A avea la indemana cateva ustensile pentru curatarea si bandajarea ranilor reprezinta un mare avantaj, in special, in timpul deplasarilor cu masina.

  • Apa si mancare – soferii ar trebui sa aiba in permanenta la ei o sticla cu apa, dar si cateva produse alimentare neperisabile, care rezista o perioada indelungata de timp.

  • Extinctor –orice autovehicul trebuie echipat cu un astfel de obiect. Mare atentie insa, soferii trebuie sa verifice atent data de expirare, in caz contrar, nu este bun de nimic.

  • Diverse medicamente – trusele de prim ajutor ar trebui sa contina cateva dintre cele mai des folosite pastile, precum antiinflamatoarele sau cele pentru reducerea febrei. Valabilitatea produselor este foarte importanta asa ca trebuie verificate periodic.