O autoclava este un dispozitiv folosit pentru a steriliza instrumentarul medical prin supurea acestuia la temperaturi ridicate intr-un mediu presurizat. In general, aburul saturat este injectat in dispozitiv, care are o usa foarte puternica ce poate mentine o presiune si o temperatura interna ridicata, de la 400 la 1000 de grade. Termenul autoclav vine de la doua radacini grecesti care inseamna “auto” si “blocare”, ambele referindu-se la usa puternica a dispozitivului. Autoclavele sunt utilizate in diverse domenii, de la medicina pana la ingineria aparatelor de zbor. Acestea fac procedurile medicale mai sigure.

Autoclavele ucid germenii, bacteriile si virusii.

Ca atare, ele sunt ideale pentru curatarea echipamentului medical care este reutilizat la alti pacienti. Cateva exemple de articole tipice sterilizate in autoclave sunt instrumentele chirurgicale sau dentare si articolele de sticla pentru probele de laborator. In functie de specificatiile producatorului, in autoclave pot fi sterilizate instrumente din materiale precum, sticla, cauciuc, metal sau chiar tesaturi textile.

Pe langa sterilizarea instrumentarului medical, autoclavele se folosesc si in sterilizarea instrumentelor utile in industria tatuajelor si piercing-urilor. Tot mai multe studiouri achizitioneaza autoclave, lucru absolut normal care creste increderea potentialilor clienti in serviciile oferite. Unele autoclave sunt proiectate pentru uz industrial, au dimensiuni mari si folosesc la fabricarea cauciucurilor, a pieselor de racheta sau a protezelor umane.

In cele din urma, o autoclava este o solutie eleganta pentru problema deseurilor medicale care sunt incarcate cu agenti patogeni periculosi. Uniformele medicale, pansamentele, manusile si orice material care a intrat in contact cu o persoana sau un animal bolnav, poate fi sterilizat si apoi aruncat ca orice alt deseu. In simplitatea sa, o autoclava este doar un aparat ce incalzeste abur, dar in acelasi timp este capabila sa faca mult bine omenirii!

Mai multe detalii despre cum se utilizeaza autoclavele – ecomedical.ro

autoclavele

La magazinul online de aparatura medicala, pe langa autoclave, exista posibilitatea de a comanda ecografe, aparate de fizioterapie, electrocardiografe, mobilier si consumabile medicale. Pe site-ul EcoMedical.ro puteti vizualiza oferta completa!