Principalele motive pentru care oamenii incep sa fumeze sunt anturajul, stresul sau situatiile delicate. Cu fiecare tigara, in organism se acumuleaza pofta de nicotina, lucru care da dependenta si astfel oamenii incep sa fumeze din ce in ce mai mult. Nicotina cauzeaza multe probleme de sanatate. Afectiunile cauzate  pot include: probleme respiratorii, cresterea tensiunii arteriale si a ritmului cardiac, un sistem imunitar slabit, scaderea numarului de spermatozoizi la barbati, fertilitate redusa la femei, un ciclu menstrual neregulat, menopauza mai devreme, probleme pulmonare si diferite tipuri de cancer. Pentru a nu mai fuma puteti cere ajutor de la specialisti care, cel mai probabil vor prescrie medicamente si produse de inlocuire a nicotinei.

remedii naturale impotriva fumatului

Puteti opta pentru remedii naturale impotriva fumatului care va pot ajuta sa renuntati la acest obicei nociv:

  • Lobelia contine un ingredient numit lobelina activa, care ajuta la reducerea efectelor nicotinei in organism, in special la eliberarea dopaminei. Lobelia este disponibila pe piata sub forma de tinctura de otet. Doza uzuala este de 20 pana la 60 de picaturi de tinctura de trei ori pe zi.

 

  • Radacina de lemn dulce are proprietati expectorante si emoliente care va pot ajuta sa renuntati la fumat in mod natural. Gustul dulce al acestei plante ajuta la inhibarea nevoii de a fuma. De asemenea, amelioreaza tusea fumatorului. In plus, aceasta planta este un tonic suprarenal si poate ajuta la echilibrarea nivelului de cortizol, reduce oboseala si restabileste energia. Mestecati un bat mic de radacina de lemn dulce sau beti ceai de radacina de lemn dulce de doua sau de trei ori pe zi.

 

  • Ardeiul iute desensibilizeaza, de asemenea, sistemul respirator. In plus, proprietatile sale antioxidante stabilizeaza membranele pulmonare prevenind deteriorarea. Ardeiul iute poate fi folosit in diverse forme, proaspat, praf de ardei macinat, capsule sau ceai. Cu toate acestea, cea mai buna optiune este de a adauga o jumatate de lingurita de ardei iute macinat la un pahar cu apa si sa se bea zilnic, mai ales atunci cand aveti o tuse puternica din cauza fumatului.