Pana la aparitia calculatorului, aproape toate informatiile erau scrise si distribuite in format tiparit. Ideea de a citi niste foi de hartie tiparita incepe sa fie de moda veche, insa intotdeauna indragita de cei ce apreciaza cartile la adevarata lor valoare. Oamenii au prezis sosirea societatii fara hartie acum mult timp in urma, insa acest moment nu pare sa se apropie, deoarece acum se foloseste mai multa hartie ca oricand, nu doar pentru imprimare. Cantitati uriase de hartie si carton sunt folosite pentru ambalarea produselor, in prosoape, scutece si intr-o mare varietate de materiale de constructe. Probabil ca nu este deloc exagerat sa spunem ca hartia este materialul cel mai folosit din lume.

Hartia este o foaie din fibre de plante uscata si comprimata, nimic mai mult, nimic mai putin. Aceasta este obtinuta prin presarea impreuna a fibrelor de celuloza extrase din plante si copaci. Impreuna functioneaza pentru a forma o textura mata, puternica, solida si totusi, foarte flexibila. In mare parte, hartia este obtinuta din copaci, in principal conifere cu crestere rapida, desi poate fi fabricata si din bambus, bumbac, canepa, iuta si o gama larga de alte materiale vegetale.

Ideea de baza este aceea ca fibrele plantelor sa fie amestecate cu apa pentru a obtine o compozitie umeda numita pulpa. Aceasta compozitie se intinde pe o sita astfel incat apa sa se scurga, iar fibrele sa ramana si sa se usuce, formandu-se astfel hartia. Este un proes foarte usor de facut manual, insa oamenii folosesc atat de multa hartie, incat nu ar avea suficient timp sa o faca. Acesta este motivul pentru care s-au construit fabrici pentru obtinerea hartiei.

Fie ca este facuta manual sau mecanizat, hartia este importanta pentru ca din ea pot lua nastere cartile. Pretioasele carti, atat de utile pentru cei care le vad valoarea, sunt niste unelte puternice care pot schimba oameni si pot schimba o lume intreaga. Cartile informeaza, distreaza, relaxeaza, bucura, emotioneaza. Cartile sunt de mare pret in ochii celor care stiu sa le aprecieze.

Cumpar carti vechi | anticariat-carti.com

cumpar carti vechi

Daca aveti carti pe care le-ati citit dar nu mai aveti de gand sa reveniti asupra lor, acum aveti ocazia sa le vindeti. Cumpar carti vechi pentru un anticariat din Bucuresti. Ideea e sa nu fie deteriorate, iar scrisul sa fie inca lizibil, in rest, nu are importanta domeniul pe care-l abordeaza. Accesati Anticariat-carti.com si vindeti, cumpar carti de orice fel!