Marile povesti de dragoste ale tuturor timpurilor sunt prezente in romane, poezii, mituri si legende, fiind apreciate de catre reprezentantii unor anticariate care cumpara carti la adevarata lor valoare. Dragostea in mituri si legende este la fel de apreciata de evaluatori ca si dragostea prezentata in romane.

Tristan si Isolda, o legenda despre dragoste si devotament

O carte evaluata la adevarata ei valoare de catre specialisti este legenda lui “Tristan si Isolda”, cavalerul si frumoasa printesa irlandeza, in care tema principala este cea a iubirii si a devotamentului.

In acest roman se prezinta devotamentul Isoldei fata de sotul sau regele Mark, dar si devotamentul lui Tristan fata de regele si tatal sau adoptiv si totodata dragostea romantica a regelui fata de tanara sa sotie.

Cei doi indragostiti au de ales intre loialitatea pe care o cere societatea si loialitatea pe care o ordona inima. De aceea, regele trebuie sa aleaga intre corectitudine, fermitate, iertare si gelozie.

Cantecul Nibelungilor, o legenda despre dragoste si obsesie

O alta opera evaluata in mod corespunzator de reprezentantii Achizitii-Carti.ro este “Cantecul Nibelungilor”, un poem epic german, denumit Iliada germana, al carui erou, Siegfried isi doreste sa o ia de sotie pe sora regelui Gunther.

Anticariate care cumpara carti | Achizitii-Carti.ro

Achizitii-Carti.ro

Aceasta se jurase sa nu se casatoreasca din cauza unui vis premonitoriu care ii arata viitorul sot ucis in chinuri groaznice de propria familie. Gunther, pe de alta parte isi doreste sa se insoare cu regina Ilandei, reusind sa treaca in secret de obstacolele impuse de aceasta pentru cel care ii doreste mana.

Astfel, lui Gunther ii este promisa mana tinerei printese si cei doi se indragostesc atunci cand se intalnesc si se casatoresc. Povestea continua cu tradari, morti tragice, razbunari atroce si situatii neasteptate, iar tema dragostei imbraca haina obsesiei si posesiei, fapt pentru care Achizitii-Carti ofera un pret foarte bun pentru aceasta lucrare