Una dintre cele mai eficiente si populare solutii pentru inlocuirea dintilor lipsa este implantul dentar, care arata si se comporta similar dintelui natural. Desi are numeroase avantaje si recomandari, exista si o serie de contraindicatii cu privire la acest tip de tratament stomatologic pentru restaurara danturii.

De aceea, in momentul in care cauta o clinica stomatologica pentru restaurarea danturii cu implant dentar in Bucuresti ar trebui sa solicite, mai intai informatii referitoare la modul de desfasurare a tratamentului de restaurare dentara, riscurile si contraindicatiile acestuia.

Care sunt etapele tratamentului cu implant dentar si ce riscuri exista?

Planul de tratament pentru restaurarea danturii se realizeaza in cadrul unei consultatii stomatologice initiale, in care sunt discutate se evalueaza si starea de sanatate generala si cea orala. De asemenea, medicul dentist va recomanda efectuarea unui set de analize medicale.

O prima etapa a tratamentului este cea de pregatire, in care se trateaza toate problemele dentare existente, pentru a elimina orice sursa de infectie din cavitatea orala. Abia apoi se poate trece la etapa de inserare a implantului dentar, care se face printr-o interventie chirurgicala minim invaziva.

Clinica dentara din Bucuresti | Implant dentar in Bucuresti | TwinDent.ro

clinica dentara din Bucuresti

Ulterior, va fi necesara o perioada de cateva luni, intre 2 si 6 luni, pentru vindecarea inciziei si oseointegrarea implantului.

In ceea ce priveste riscurile, acestea sunt asociate, de obicei, unui tratament de restaurare dentara efectuat gresit. De aceea este foarte important sa se aleaga o clinica stomatologica moderna si profesionista, in care activeaza medici dentisti cu experienta, cum este si clinica Twin Dent, o clinica dentara din Bucuresti.

Cand este contraindicat implantul dentar?

Exista doua tipuri de contraindincatii referitoare la tratamentul cu implant dentar. Acestea sunt contraindicatii locale si contraindicatii generale.

In categoria contraindicatiilor locale intra igiena orala deficitara, afectiuni ale mucoasei bucale sau infectii locale, incluziuni locale si formatiuni tumorale existente in zona asupra careia trebuie sa se actioneze.

In schimb, medicii de la TwinDent.ro nu vor putea efectua un tratament cu implant dentar persoanelor gravide, celor care sunt dependente de alcool, tutun sau droguri, precum nici celor care sufera de anumite afectiuni medicale, cum ar fi diabet insulino-dependent, ciroze hepatice, hipertensiune arteriala majora sau deficiente imunitare majore.