La fel ca si garderoba care se schimba odata cu schimbarea anotimpului si masina necesita o permanenta pregatire pentru fiecare sezon in parte. Neadaptarea la conditiile meteo inseamna defectiuni costisitoare si reparatii repetate. Echipa Tractări.ro va propune cateva sfaturi pe care le puteti include pe lista de intretinere a masinii si veti fi bine pe tot parcursul anului.

Inainte de sezonul cald verificarea uleiului este esentiala pentru buna functionare a motorului. Cand scoateti joja din recipientul cu ulei, acesta trebuie sa aiba culoarea chihlimbarului si sa fie suficient de mult ca sa-si indeplineasca functiile. Daca nivelul uleiului este redus, cumparati un ulei de calitate si completati-l, daca este de culoare neagra sau tulbure, este timpul pentru o schimbare. Este indicat ca inainte de inceperea verii sa verificati franele. In timpul iernii acestea pot fi mult solicitate de aceea este bine sa fiti sigur ca totul este in regula!

Inainte de instalarea vremii reci de toamna, asigurati-va ca antigelul este gata sa-si faca treaba. Acesta va mentine motorul la temperatura potrivita si va impiedica inghetul. De asemenea, va reduce riscul coroziunii interne a acestuia. Vremea rece afecteaza capacitatea bateriei, deci este important sa o verificati astfel incat sa nu ramaneti blocat pe drumuri.

Ca si in celelalte sezoane, pe timp de iarna presiunea anvelopelor este foarte importanta. Daca ati pus aer in anvelope pe vreme mai calda, sunt sanse mari ca presiunea sa scada atunci cand temperaturile vor scadea. Pentru manevrabilitate optima, sigura si economica, asigurati-va ca umflati anvelopele la presiunea recomandata de producator.

Un parbriz murdar sau zgariat poate fi periculos mai ales pe timp de iarna cand vizibilitatea este redusa. Pastrati curate stergatoarele si umpleti rezervorul cu lichid de parbriz de calitate cu proprietati anti-inghet. Daca folositi raclete pentru a indeparta gheata de pa geamuri si parbriz, asigurati-va ca nu zgarie suprafata.

Tractari auto | Tractări.ro

tractari auto

Urmand aceste sfaturi puteti economisi timp, stres si bani. Bineinteles, daca in ciudata tuturor eforturilor, ramaneti blocat pe marginea drumului, echipa de la tractari auto, va poate fi de mare ajutor. Doar accesati tractări.ro si verificati nenumaratele posibilitati de tractari masini in Bucuresti oferite de o echipa profesionista!