Cine nu-și dorește să aibă posibilitatea de a cumpăra lucruri noi fără a clipi (a se citi fără vreo mustrare de conștiință sau vreun AVC provocat portofelului)? Uneori însă, achiziționarea anumitor obiecte în varianta lor deja folosită, altfel spus, second-hand, îți poate oferi aceeași satisfacție a calității, la un preț mult mai mic. Nu toate lucrurile se pretează la a fi cumpărate la mâna a doua.

Iată, în cele ce urmează, primele cinci pe care merită să le iei mult mai ieftin decât omoloagele lor nou-nouțe:

  1. Cărțile și obiectele de artă. Similar vinului vechi, cărțile bune și obiectele de artă valoroase devin și mai prețioase odată cu trecerea timpului. În cazul lor, această patină a timpului nu le defavorizează, ci le adaugă un plus de valoare. Vizitele la anticariat pot constitui, în acest caz, echivalentul unei aventuri de căutare a comorilor. Dacă ești un fin degustător de carte și de artă, dar și un bun cunoscător al acestui domeniu, poți avea șansa de a găsi, la prețuri modice, adevărate diamante de cultură părăsite pe rafturi prăfuite, în vreun ungher umbros. Mai ai nevoie doar de un strop de noroc.
  2. DVD-uri, CD-uri, Jocuri video, viniluri – unele de mult dispărute din circuit, aparținând unor ediții limitate, devenite chiar rare, pot fi cumpărate cu succes la mâna a doua. Atenție însă la gradul de deteriorare, deși multe pot fi recondiționate ulterior.
  3. Jucăriile – atât de rulate și de repede uitate și ignorate de copii, încât, dacă le  găsești în stare bună în magazinele second, chiar nu merită să arunci cantități uriașe de bani pe varianta lor nouă.
  4. Dispozitivele IT de genul laptopuri SH sau multifunctionale SH, de o utilitate indiscutabilă în zilele noastre, devenite indispensabile fie la serviciu, fie acasă, reprezintă un must have Mai ales din considerente financiare, poți recurge la achiziționarea lor dintr-o paletă variată de oferte, disponibilă acum online, la un simplu click distanță, pe calculator-ieftin.ro.
  5. Mașina, se știe, nu este o investiție, ci o cheltuială continuă. Prețul ei scade odată cu trecerea timpului, așa că, oricât de tentantă ar fi achiziționarea unei mașini noi, de ultimă generație, fă un calcul simplu și reorientează-te spre varianta ei second-hand.