In general, tusea este perfect normala. Tusea ajuta la eliminarea flegmei din gat si al mucoasei iritante. Cu toate acestea, tusea poate fi, simptomatica in urma unui numar de conditii, cum ar fi alergia, o infectie virala sau o infectie bacteriana. Uneori, tusea nu se datoreaza bolilor de plamani. Boala de reflux gastroesofagian poate provoca, de asemenea, tuse. Puteti trata tusea datorata racelii, alergiilor si infectiilor sinusale cu medicamente fara prescriptie medicala. Infectiile bacteriene necesita antibiotice.

Cu toate acestea, pentru cei care prefera sa evite substantele chimice, am enumerat cateva remedii naturale pentru tuse care pot ajuta.

remedii naturale pentru tuse

1. Mierea

 

Mierea este un remediu excelent pentru durerea de gat. Potrivit unui studiu, aceasta poate, de asemenea, sa usureze tusea mai eficient decat medicamentele care contin dextrometorfan, un inhibitor al tusei. Va puteti crea propriul remediu prin amestecarea a pana la 2 lingurite de miere cu ceai din plante sau apa calda si lamaie. Mierea este calmant, in timp ce sucul de lamaie va poate ajuta cu congestia. Puteti, de asemenea, sa mancati mierea cu lingura sau sa o intindeti pe paine pentru o gustare.

 

2. Probiotice

 

Probioticele sunt microorganisme care pot oferi o serie de beneficii pentru sanatate. Ele nu amelioreaza in mod direct tusea, insa ajuta la echilibrarea florei gastrointestinale. Acest echilibru poate sustine functia sistemului imunitar in tot corpul. Dovezile sugereaza, de asemenea, ca Lactobacillus, o bacterie din lapte, poate ameliora raceala sau a gripa si sensibilitatea la anumiti alergeni, cum ar fi polenul.

 

3. Frunzele de menta

 

Frunzele de menta sunt bine cunoscute pentru proprietatile lor de vindecare. Mentolul continut de acestea, dilateaza gatul si actioneaza ca un decongestionant, ajutand la descompunerea mucusului. Puteti prepara un ceai de menta sau inhala vaporii de menta dintr-o baie de aburi. Pentru o baie de aburi, adaugati 3 sau 4 picaturi de ulei de menta pentru fiecare 150 de mililitri de apa fierbinte. Trageti un prosop deasupra capului si respirati adanc direct deasupra apei.

 

4. Sarea

 

Un alt remediu care poate parea relativ simplu, este gargara cu sare cu apa. Amestecarea a 1/4 lingurita de sare cu un pahar de apa calda poate ajuta la ameliorarea iritatiei. Retineti ca micutii sub varsta de 6 ani nu pot face gargara. Cel mai bine este sa incercati alte remedii pentru aceasta grupa de varsta.