Statisticile arata ca 1 din 88 de copii sufera de o anumita forma de autism, tulburare complexa a creierului care afecteaza capacitatea unui copil de a comunica sau de a forma relatii, ceea ce-l face sa para distant si detasat fata de oameni sau mediu. Autismul variaza in simptome si severitate, iar unii copii au si diagnostice asociate precum retard sau epilepsie. De aceea, unii medici de la clinica stomatologica pentru copii, Dental Crown Health, sunt special instruiti pentru a oferi ingrijiri dentare intregii comunitati cu nevoi speciale, inclusiv copiilor cu autism. O vizita la dentist cu un copil autist poate fi dificila, in plus fata de temerile comune asociate cu strainii, exista sunete, lumini, gusturi, senzatii pe care copilul nu le tolereaza.

Unii copii cu tulburari din spectrul autist pot fi mai interesati de echipamente si instrumente decat de stomatolog. Intr-o astfel de situatie timpul necesar finalizarii lucrarii creste considerabil intrucat sunt necesare explicatii si lamuriri. Pe de alta parte, este dificil pentru ca este posibil sa fie atrasi de echipamente, dar sa nu accepte procedura. Este o provocare majora atat pentru parinti cat si pentru specialisti.

Inainte de o vizita la cabinet, parintii sunt rugati sa aduca jucaria preferata a copilului lor, elementul de confort sau orice alt lucru de care copilul este atasat si in prezenta caruia se linisteste. Pentru ca este dificila adaptarea in noul mediu, este posibil ca tratamentul stomatologic sa nu fie finalizat dintr-o singura vizita, insa programarea mai multor intalniri ar fi o solutie buna.

In toata aceasta situatie, partea buna este ca cei afectati de autism nu se nasc cu teama de stomatolog, ci cu teama de necunoscut. Acest lucru este in favoarea tuturor, pentru ca intregul tratament va putea fi aplicat cu succes daca echipa parinte – copil – stomatolog colaboreaza eficient.

stomatologie pediatrica in Bucuresti

Stomatologie pediatrica in Bucuresti – www.stomatologiecopiisector3.ro

Accesand www.stomatologiecopiisector3.ro veti putea afla detalii despre servicii, preturi si oferte, disponibile la Dental Crown Health, un cabinet prietenos de stomatologie pediatrica in Bucuresti.