Acneea este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale pielii din lume, afectand aproximativ 85% dintre oameni, la un moment dat in viata lor. Tratamentele conventionale pentru acnee pot fi costisitoare si au deseori efecte secundare nedorite, cum ar fi uscaciunea, inrosirea si iritarea pielii. Acest lucru a determinat multi oameni sa analizeze cum sa vindece acneea natural la domiciliu. Aceasta afectiune a pielii se dezvolta atunci cand porii din piele se infunda cu sebum si cu celulele moarte ale pielii.

Intre remediile care pot fi utilizate acasa se numara si urmatoarele:

Aplicarea otetului de cidru de mere

Este obtinut prin fermentarea cidrului de mere sau a sucului nefiltrat din merele presate. Acesta este cunoscut pentru capacitatea sa de a lupta cu multe tipuri de bacterii si virusi. In special, s-a aratat ca acidul succinic suprima inflamatia cauzata de acnee, care poate impiedica cicatrizarea. De asemenea, s-a demonstrat ca acidul lactic imbunatateste aspectul cicatricilor cauzate de acnee. Mai mult decat atat, otetul de cidru de mere poate ajuta la uscarea excesului de sebum care provoaca acneea.

Administrarea de zinc

Zincul este un nutrient esential care este important pentru cresterea celulelor, producerea de hormoni, metabolism si functia imuna. Este, de asemenea, unul dintre cele mai studiate tratamente naturale pentru acnee. Cercetarile arata ca persoanele cu acnee tind sa aiba nivelul mai scazut de zinc in sange decat cele cu pielea curata, fara imperfectiuni.

Mai multe studii au aratat ca daca se consuma zinc pe cale orala, acesta ajuta la reducerea acneei. Intr-un studiu, 48 de pacienti cu acnee au primit suplimente de zinc pe cale orala de trei ori pe zi. Dupa opt saptamani, 38 de pacienti au prezentat o reducere cu 80-100% a acneei. Zincul este disponibil in mai multe forme si fiecare contine o cantitate diferita de zinc elementar.

Limita superioara recomandata pentru zinc este de 40 mg pe zi, deci este bine sa nu se depaseasca aceasta cantitate decat sub supravegherea unui medic. De asemenea, este important de observat faptul ca aplicarea zincului pe piele nu s-a dovedit a fi eficienta. Acest lucru poate fi cauzat de faptul ca zincul nu este absorbit eficient prin piele.