Somnul este extrem de important nu numai pentru sanatatea fizica a unei persoane, ci si pentru sanatatea sa mentala. Prin urmare, insomnia ar trebui considerata o problema grava pentru care este necesar sa se ia masuri adecvate si rapide.

Daca o persoana are probleme cu somnul, probabil ca este constienta de consecintele negative ale acestui fapt. In cazul in care oamenii nu dorm noaptea, devin obositi si nervosi a doua zi, ceea ce cu siguranta nu este placut pentru ei sau pentru cei din jur.

In plus, in timpul somnului corpul se odihneste, sistemul imunitar se imbunatateste. Insomnia incetineste metabolismul si regleaza corpul intr-un „mod protector”, in timpul caruia arde nu calorii, ci masa musculara. Pentru a rezolva problemele de somn, persoanele afectate pot urma cateva sfaturi, precum:

Un dormitor racoros si mai putin luminos

Daca dormitorul este prea luminos sau prea cald, va deranja somnul. Din acest motiv, trebuie reglata temperatura in limite normale, precum si tragerea perdelelor / jaluzelelor. Numai in acest fel sursele de lumina externe nu vor interfera cu somnul linistit.

Consumul ceaiului de musetel

Ceaiul de musetel are proprietati relaxante si, conform unor studii, ajuta la reducerea stresului si anxietatii. Daca persoanele se trezesc noaptea si nu mai pot dormi din nou, isi pot prepara un ceai de musetel – ii va ajuta sa se relaxeze si sa se scufunde in lumea viselor.

Citirea unei carti

Cateva pagini citite ale unei carti fascinante va ajuta la distragerea atentiei de la propriile probleme si griji, astfel se va depasi automat insomnia. Cu toate acestea, cititul se face intr-o lumina slaba. Nu se aprind toate becurile din camera, deoarece acest lucru va determina corpul sa ramana treaz.

Telefonul mobil departe de pat

Chiar si lumina mica intermitenta care vine de pe telefon poate interfera cu somnul linistit. Deci, cel mai bine este ca acesta sa se lase undeva departe de pat, pentru ca persoana sa nu fie tentata sa-l priveasca „pentru ultima data” inainte de culcare.