Slaba igiena dentara a fost asociata cu o serie de probleme de sanatate, unele dintre ele grave, deoarece gura este un depozit de bacterii. Cei mai multi oameni nu reusesc sa-si dea seama ca isi pot imbunatati starea de sanatate, avand grija de dintii lor.

Intr-adevar, desi este greu de crezut, gura chiar este un loc unde se aduna foarte multe bacterii. Ganditi-va numai la cate tipuri de alimente ingerati zilnic. Indiferent cat de bine ar fi spalate si igienizate, pe suprafata acestora tot raman bacterii, iar acestea se pot instala foarte comod in gura, unde sa-si faca de cap. Mai mult decat atat, mainile ating diverse obiecte in cursul unei zile si este absolut imposibil sa nu duceti mana la gura, iar bacteriile prezente pe piele sa nu patrunda in gura. Asadar, oricat v-ati feri, in gura vor intra zi de zi, noi si noi bacterii.

Expertii spun ca in placa bacteriana adunata pe suprafata dintilor, se gasesc peste 500 de specii de bacterii. Daca nu este curatata in mod periodic, placa bacteriana poate cauza boli parodontale care includ gingivita, parodontita si altele.

Unele bacterii prezente in gura, pot patrunde in sange si se pot indrepta spre mucoasa inimii. Din aceasta cauza poate aparea o stare cunoscuta sub numele de endocardita. In timp ce legatura dintre bacteriile din gura si aceasta boala, a fost extrem de greu de stabilit, American Heart Association a declarat ca exista o legatura intre boala parodontala si bolile cardiovasculare. Tot AHA sugereaza faptul ca igiena corecta a dintilor poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

Pentru a nu ajunge intr-o asemenea situatie care este greu de tinut sub control, se recomanda o rutina sanatoasa in ceea ce priveste igiena dentara. Aceasta ar trebui sa inceapa inca de la aparitia primului dinte si sa continue o viata intreaga.

Stomatologie fara durere – cei mai buni specialisti la Clinica Stomatologica din Sector 3 | cabinetstomatolog.ro

stomatologie fara durere

Daca doriti sa primiti sprijin adecvat in acest sens, echipa Dental Crown Health de la clinica stomatologica din sector 3, va poate ajuta. Toata lumea este in cautarea unui cabinet in care se practica stomatologie fara durere, iar la Dental Crown Health chiar puteti gasi o echipa medicala ce va poate oferi o asemenea favoare! Mai multe detalii pe cabinetstomatolog.ro