RAM reprezinta Random Access Memory care este, de fapt, o memorie de stocare pe termen scurt ce detine programele care ruleaza in prezent pe computer. Cu cat memoria RAM este mai mare, cu atat pot fi rulate mai multe programe simultan, fara a afecta performanta. Intrucat memoria RAM este volatila, veti pierde continutul sau atunci cand dispozitivul se opreste. Orice doriti sa pastrati trebuie sa fie salvat pe hard disk sau pe un alt dispozitiv permanent.

Daca dispozitivul reactioneaza greu si ruleaza programele intr-un ritm prea incet, reporniti-l. Repornirea calculatorului va sterge memoria si va reseta toate programele de executie. In timp ce acest lucru nu va creste memoria RAM total, va curata procesele care ruleaza in fundal, ceea ce ar putea explica viteza mica a dispozitivului. Ar trebui sa reporniti computerul regulat pentru a-l impiedica sa ruleze incet, mai ales daca il utilizati tot timpul, insa aceasta nu este o solutie.

Nu trebuie sa ghiciti ce programe utilizeaza memoria RAM pentru ca Windows ofera instrumente pentru a arata acest lucru. Pentru a incepe, deschideti Managerul de Activitati cautand in meniul Start sau folositi comanda rapida Ctrl+Shift+Esc. Dati clik pe mai multe detalii pentru a extinde lista daca este necesar.

Acum ca ati vazut ce aplicatii utilizeaza cel mai mult memoria RAM, ganditi-va daca chiar va sunt necesare toate. Aplicatiile pe care nu le-ati deschis de cateva luni sunt doar o pierdere de resurse, deci ar trebui sa le eliminati. Faceti acest lucru navigand la Setari si Aplicatii si apoi dezinstalati orice aplicatie pe care nu o mai utilizati. Multe dintre aplicatii incep sa ruleze de fiecare data cand va conectati, ceea ce este total ineficient, mai ales daca le folositi rar.

Ce se intampla daca intr-adevar aveti nevoie de toate aplicatiile, insa memoria RAM este insuficienta? In primul rand puteti incerca sa folositi aplicatiile alternativ. In al doilea rand, acordati o atentie deosebita programelor deja deschise si inchideti-le cand nu lucrati in mod activ.

Calculatoare second hand ieftine si sigure | calculator-ieftin.ro

calculatoare second hand

Daca nicio solutie dintre cele prezentate nu se aplica in cazul dumneavoastra, probabil ca cea mai buna ar fi aceea de a cumpara un alt dispozitiv cu memorie mai mare. Gasiti calculatoare second hand in magazinul online Calculator Ieftin. Doar accesati calculator-ieftin.ro, verificati lista de calculatoare ieftine si sigur veti gasi ceva potrivit!