Mersul catre o destinatie ieftina in luna octombrie este o optiune din ce in ce mai interesanta. Pe de o parte, sezonul de varf s-a incheiat si sunt mai putini oameni, pe de alta parte, preturile scad si exista calatorii foarte interesante la preturi accesibile. Iata cateva dintre destinatiile in care se poate merge in octombrie:

  • Nepal

Nepal este o tara care combina peisaje uluitoare cu o dimensiune spirituala importanta. Cu cateva decenii in urma, a cauta sinele interior era un lux rezervat pentru privilegiati. Un tur de cateva zile in Nepal este la indemana bugetului. O calatorie de neuitat din care calatorii vor reveni transformati.

  • Portugalia

O tara perfecta pentru a merge in octombrie. In octombrie, vremea este inca destul de frumoasa pentru a face plaja, pentru a face excursii sau a vedea balenele. O calatorie diferita pentru relaxare departe de agitatia vietii de zi cu zi.

  • Etiopia

Etiopia este inca o destinatie relativ necunoscuta, iar octombrie este un moment bun pentru a o explora. Emotia din Addis Abeba si calmul incredibil din Valea Riftului ii asteapta pe turisti acolo. Este un mod diferit de abordare a continentului african. Turistii pot naviga pe apele lacului Chamo pentru a descoperi satele traditionale locuite de triburi care si-au pastrat obiceiurile ancestrale.

  • Iordania

Dintre toate destinatiile recomandate pentru a merge in octombrie, Iordania este cu siguranta cea mai populara. Petra este un loc emblematic. Cu monumentele sale construite pe stanca, culorile care sclipesc in zori si apus, locatia sa in inima unui defileu desert, Petra este fara indoiala bijuteria coroanei Iordaniei. Dar aceasta tara are mult mai multe de oferit.

  • Rusia si Republica Ceha

Europa de Est este o destinatie deosebit de atractiva pentru cei care doresc sa calatoreasca in octombrie. Nu mai este atat de cald, dar frigul nu s-a instalat inca si zilele sunt inca suficient de lungi pentru a beneficia pe deplin de farmecele din Praga. Este unul dintre cele mai frumoase si misterioase orase din aceasta tara.

In ceea ce priveste Rusia, Moscova si Sankt Petersburg sunt doua orase pe care oricine trebuie sa le viziteze macar o data in viata. Piata Rosie, Kremlinul si Palatul Ermitaj merita cu siguranta o excursie.