Implanturile dentare sunt clasificate, in general, in functie de tipul procedurii utilizate pentru a le plasa: in doua etape sau intr-o singura etapa.

            O procedura de implantare in doua etape implica interventia chirurgicala pentru a plasa implantul in osul maxilarului. La cateva luni dupa vindecare, se efectueaza plasarea coroanei implantului care este lucrata din ceramica, portelan sau semiportelan. O alta procedura de implantare in doua etape este procedura endostala. Fiind o alternativa la o punte sau o proteza detasabila, implanturile endo-osoase includ baze din suruburi filetate sau baze  cilindrice netede.

            Procedura de implantare dentara intr-o singura etapa consta in plasarea chirurgicala a unui implant in maxilar astfel incat varful acestuia sa fie vizibil din gingie, pe capul implantului urmand a fi plasata coroana. Implanturile subperiosteale sunt utilizate, in principal, pentru a mentine protezele pacientilor ce au masa osoasa insuficienta.

            Desi majoritatea implanturilor dentare sunt fabricate din titan, suprafata implantului dentar afecteaza integrarea pe termen lung. O suprafata poroasa contribuie la mai mult contact cu osul decat o suprafata neteda. Alte suprafete ale implantului includ sablonarea sau gravarea cu acid, ceea ce face ca suprafata sa fie bruta.

            Un alt mod de a clasifica implanturile se bazeaza pe marimea lor, numita si platforma, care dicteaza locul in care pot fi plasate in gura. Cu toate acestea, fiecare caz este diferit, iar nevoia de spatiere si dispunere a dintilor poate necesita utilizarea unui implant de marime diferita. Platforma standard pentru implanturi variaza de la 3.5 mm la 4.2 mm in diametru. Aceste implanturi relativ mai scurte si mai inguste sunt cel mai des plasate spre partea din fata a gurii. Dimensiunea implanturilor dentare mari variaza de la 4.5 mm pana la 6 mm in diametru si pot fi plasate in partea inferioara a gurii. Marimea implanturilor inguste variaza de la 2 mm la 3.5 mm si sunt plasate pacientilor cu spatiu insuficient pentru un implant mai mare intre radacinile dintilor.

Plaza Dent – Implant dentar in Bucuresti

implant dentar in Bucuresti

            Daca sunteti in cautarea unui cabinet pentru implant dentar in Bucuresti, nu ezitati sa studiati oferta la implanturi dentare de pe site-ul plazadent.ro. Aici este locul in care veti cheltui cei mai putini bani pentru cele mai longevive implanturi!