A face o vizita la clinica stomatologica din sector 5 pentru o extractie dentara nu este deloc o decizie usor de luat. Aceasta decizie se ia in urma unui control amanuntit din partea medicului specialist doar atunci cand dintele in cauza nu mai poate fi sub nicio forma salvat.

Atunci cand au nevoie sa isi faca o extractie, dar ezita, pacientul, de cele mai multe ori nu dispune de toate informatiile necesare. De aceea, ghidul cuprinzand sfaturi si explicatii din partea TwinDent.ro ofera informatii privind pregatirea necesara si asteptarile pe care trebuie sa le aiba pacientul dupa operatie.

Pregatirea procedurii de extractie dentara la clinica stomatologica din sector 5

Medicul dentist ar trebui sa realizeze pentru pacient o radiografie completa a danturii pentru a identifica cea mai buna metoda de a elimina dintele afectat. Pacientul va trebui sa furnizeze istoricul medical si dentar complet, precum si denumirea oricarui medicament administrat in prezent. De altfel, este posibil sa fie necesara administrarea unui antibiotic care face parte din procedura, fie pentru ca exista deja o infectie, fie pentru prevenirea uneia.

In functie de locul in care se afla dintele, pacientului i se poate administra un anestezic sau un sedativ local. Daca este vorba despre anestezie generala, intravenoasa, medicul dentist poate cere pacientului sa nu consume alimente sau lichide cu 8 ore inainte de operatie. De asemenea, el nu trebuie sa fumeze in ziua respectiva.

Clinica stomatologica din sector 5 | medic dentist Uranus | TwinDent.ro

clinica stomatologica din sector 5

Daca pacientul prezinta anumite simptome de raceala, ori asemanatoare gripei, cu pana la o saptamana inainte de operatie, medicul dentist trebuie anuntat, deoarece ar putea dori sa evite anestezia pana cand organismul se reface complet. De asemenea, daca pacientul prezinta greata in dimineata de dinaintea extractiei, mediul trebuie anuntat – exista posibilitatea sa fie nevoit sa foloseasca o anestezie diferita sau chiar sa reprogrameze extractia.

Dupa procedura

Dupa extractie, cineva ar trebui sa conduca pacientul acasa si eventual sa ii fie alaturi pret de cateva ore. Este important sa urmeze fiecare instructiune post-chirurgicala. Este posibil sa se confrunte cu greata sau oboseala, iar alimentatia va fi una ceva mai speciala. Un medic dentist Uranus va recomanda exclusiv consumul de alimente moi pentru cateva zile.