Sa plece intr-un sejur in Alpii elvetieni este visul oricarei tinere…nu si al Matildei, o tanara considerata de cei din jur putin cam antisociala. Data afara de la scoala de dans clasic din cauza comportamentului sau, suparata pe vechile sale prietene, tanara dansatoare nu asteapta cu atata nerabdare aceasta saptamana pe care o va petrece in mijlocul mai multor tineri, asemeni ei. Si, inca de pe drum, temerile sale sunt confirmate – Lauren, fosta-cea mai buna prietena a sa isi bate joc in continuu de ea si nu pare dispusa sa inceteze. Incearca cu disperare sa se comporte ca si cum nu ar afecta-o acest lucru, fara sanse insa.

De cealalta parte, Jack se afla si el in calatorie cu colegii si cu amicii, Max si Toddy. Toti baietii se gandesc la un singur lucru, sa agate fete pe pista de schi. La scurt timp, cele doua grupuri se vor intalni pe pista. Incepe o saptamana presarata cu incercari pentru ambele parti, pentru Matilda si Jack in special, fiecare suferind de o lipsa acuta a increderii in fortele proprii.

Un roman pe doua voci. In acest roman pe doua voci – cea a lui Jack si cea a Matildei – cititorul nu are timp sa se plictiseasca nici macar o secunda. Primele emotii, primele flirturi, primele saruturi, nevoia de a se face placut/a este exacerbata in randul acestor tineri. Cei doi „autori” cunosc bine aceasta perioada dificila a adolescentei, dorinta de a semana cu ceilalti, de a apartine unei gasti populare. Cu mult umor descriu un grup de adolescenti atat fericiti cat si ingrijorati, atat seriosi cat si rebeli. Picteaza cu emotie problemele specifice acestei varste dificile, o varsta considerata de multi ingrata. Schimbarile regulate ale naratorului ne permit sa descoperim doua puncte de vedere diferite asupra aceluiasi eveniment. Acest roman, care se citeste cu deosebita usurinta, le va permite cititorilor adolescenti sa se identifice cu acest grup de adolescenti in timp ce adultii isi vor aminti cu tandrete de primul lor sejur la munte, fara parinti. Cu alte cuvinte, un roman ideal atat pentru adolescenti cat si pentru oamenii maturi.