Cei care au nevoie de calorifere pentru bai din diferite motive, fie pentru ca isi amenejaeaza o casa noua, fie pentru ca trebuie sa le schimbe pe cele vechi, trebuie sa tina cont de cateva aspecte inainte de a le alege. Unul dintre cele de baza este puterea pe care trebuie sa o aiba caloriferele in asa fel incat sa incalzeasca suficient camera.

Confortul termic este un factor esential in intreaga locuinta, iar baia nu face exceptie. Nimeni nu isi doreste sa se afle intr-o incapere insuficient incalzita, dupa dus, iar prosoapele calde de pe calorifer sunt necesare pe timpul iernii pentru un confort si rasfat sporite. De aceea, calculul puterii optime a caloriferelor este un pas care nu trebuie omis.

Sfaturi pentru cei care au nevoie de calorifere in bai

Puterea calorica a calorifierelor care se asambleaza in bai depinde de doi factori fundamentali, acestea alegandu-se luand in calcul:

  • Tipul de camera;
  • Sursa disponibila.

Cand vine vorba de tipul de camera, trebuie sa se mentioneze daca incaperea este izolata sau neizolata. Sursa disponibila reprezinta felul in care apartamentul sau casa sunt racordate la retea. Astfel, pot fi centrale proprii sau Radet.

Mai mult, pentru un confort termic indelungat, se pot alege calorifere din aluminiu pentru baie. Acest material este un conductor termic calitativ, care nu are nevoie de foarte multa energie pentru a se incalzi si este foarte usor spre deosebire de modelele din fonta sau otel.

Calorifere din aluminiu | Calorifere pentru bai | eCalorifere.ro

calorifere pentru bai

Avand un design placut, caloriferul din aluminiu poate asigura o temperatura de la pana la 110 grade Celsius, iar pretul va fi unul accesibil.

Cum se calculeaza puterea optima a caloriferului?

Cei care doresc sa calculeze puterea potrivita a caloriferului care urmeaza sa fie ales pentru baie, trebuie sa cunoasc dimensiunile incaperii: lungimea, latima si inaltime. De altfel, se iau in calcul atat tipul de camera, cat si sura disponila.

Pentru a calcula puterea optima ideala pe care ar trebui sa o aiba caloriferele din baie, dar si din casa, se poate apela la eCalorifere.ro, unde se va regasi un calculator special.