Cei care inca nu au plecat in vacanta in aceasta vara pot lua in considerare unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa, care sunt prezentate in cadrul acestui articol. Indiferent daca exista deja o preferinta in ceea ce priveste tara sau destinatia de vacanta, aceste plaje vor convinge pe oricine sa le viziteze, cel putin o data in viata.

 

  • Oludeniz, Turcia

Oludeniz, cunoscuta si sub numele de Laguna Albastra, este una dintre cele mai frumoase plaje din Turcia, cu tarmurile sale cu pietris si apele albastru-verzui. De asemenea, este renumita in intreaga lume pentru zborul cu parapanta, datorita vremii stabile si a privelistilor panoramice somptuoase.

 

  • Coasta Biscaiei, Biarritz, Franta

Este paradisul de vara apreciat deopotriva de regalitati si celebritati, care are loc si in paginile lui Hemingway, in volumul „Fiesta”. Plajele din Biarritz, din Tara Bascilor, care marginesc coasta Biscaiei nu sunt doar somptuoase, ci sunt o incantare pentru surferi. Valurile blande le fac accesibile chiar si incepatorilor.

 

  • Praia da Marinha, Algarve, Portugalia

Cu aflorimente stancoase falnice si apa calma si limpede, Marinha este adesea votata una dintre cele mai frumoase plaje din Portugalia, daca nu din lume. Amplasata in Algarve, o regiune sublima din sudul tarii, Praia da Marinha este cunoscuta pentru stancile abrupte, nisipurile moi si apele calme, ideale pentru scufundari.

 

  • San Fruttuoso, Liguria, Italia

La jumatatea distantei dintre Portofino si oraselul Camogli, San Fruttuoso este cea mai idilica dintre plajele italiene si asta inseamna ceva. Acest golful aproape ascuns vederii (poti ajunge la el doar dupa o drumetie de la Portofino sau cu feribotul) este plin de minuni, de la apa sa albastra magnifica la manastirea medievala care sta pe fundalul muntilor.

 

  • Zlatni Rat, Brac, Croatia

Croatia nu duce lipsa de plaje fabuloase, dar Zlatni Rat se remarca prin forma sa neobisnuita, care se schimba odata cu curentul. Daca la prima vedere arata ca o plaja de nisip auriu, coasta sa este de fapt punctata cu pietricele mici si netede si se intinde pe aproape 800 de metri de fiecare parte a punctului. Nu este doar locul perfect pentru plaja, este si un loc popular pentru windsurfing, jet-ski si stand-up paddleboarding.