Activitate de distributie, care este defasurata de companii din mai multe domenii, presupune o atentie sporita in alocarea resurselor necesare, astfel incat sa poata fi desfasurata intr-un mod eficient.

In aceasta idee, foarte multe dintre aceste companii au implementat un program de ERP distributie, care tocmai asta ofera, o mai buna manageriere a activitatii de distributie.

Ce este si cum functioneaza un program de ERP distributie?

Un program ERP distributie este o aplicatie care, odata instalata, contribuie la o mai buna desfasurare a activitatii de distributie, de la gestionarea si dimensionarea corecta a stocurilor, pana la aprovizionare, optimizarea rutelor si chiar gestionarea incasarilor.

Prin urmare, acest program de gestiune nu este util numai managerilor, pentru a coordona activitatea, ci si angajatilor, carora le este simplificata munca, toate informatiile necesare putand fi accesate de oriunde.

In plus, un astfel de program este unul interactiv si care permite accesul la informatii in timp real, ceea ce reprezinta un beneficiu major, mai ales din punct de vedere al aprovizionarii stocurilor

Care este rolul unui program ERP gestiune?

In ceea ce priveste motivul pentru care companiile de distributie ar trebui sa implementeze un astfel de program este determinat tocmai de rolul principal pe care acesta il are, acela de a interconecta componentele principale ale activitatii desfasurate:

  • aprovizionarea cu marfuri de la furnizori;

  • livrarea comenzilor clientilor si gestionarea rutelor de transport;

  • asigurarea cash-flow-ului companiei, prin incasarile de la clienti, discounturile si limitele de credit;

  • optimizarea si dimensionarea corecta a stocurilor.

ERP distributie | program de gestiune | AttoSoft.ro

ERP distributie

Bineinteles, desi exista mici diferente in ceea ce priveste modul de functionare sau de implementare al programelor de gestiune, in functie de companiile care le-au dezvoltat, obiectivul principal al acestora este eficientizarea activitatii si a managerierii activitatii desfasurate. De aceea, cei care doresc sa beneficieze de un astfel de program performant, pot apela la compania AttoSoft.ro, care va personaliza serviciile in functie de nevoile companiei.

In concluzie, implementarea unui program ERP distributie reprezinta mai mult o necesitate decat un moft, pentru a tine pasul intr-un domeniu competitiv, in care tehnologia este o componenta importanta in desfasurarea activitatii.