Boala de rinichi este unul dintre criminalii tacuti. Deseori, oamenii nu sunt constienti ca au o problema pana cand aceasta nu devine critica. Rinichii sunt doua organe situate in partea din spate a cavitatii abdominale, pe fiecare parte a coloanei vertebrale, chiar deasupra taliei. Rinichii sunt importanti pentru starea generala de sanatate, indeplinind multe functii vitale in organism. De multe ori, problemele renale precoce nu prezinta multe simptome, de aceea poate fi dificil de diagnosticat boala.

Simptomele unei boli renale includ:

boli renale

1. Modificari ale functiei urinare. Primul simptom al bolii renale este o modificare a functiei urinare. Schimbarea poate fi in cantitatea si frecventa de urina. Alte modificari pot include: nevoia de a urina in timpul noptii, urina mai inchisa la culoare decat de obicei, continut de sange in urina, dificultate la urinare, durere sau o senzatie de arsura in timpul urinarii

2. Umflarea corpului. Treaba rinichilor este de a elimina toxinele si lichidele suplimentare din organism. Atunci cand acest lucru nu se intampla, se ajunge la acumularea de apa si la umflarea corpului (maini, picioare, articulatiile gleznei, fata si sub ochi).

3. Oboseala severa si stare de slabiciune. In cazul in care rinichii nu functioneaza corespunzator, exista o mare sansa sa te simti obosit, epuizat sau lipsit de energie, fara niciun motiv. De asemenea, in cazul in care rinichii nu functioneaza corect, este mai greu pentru corp de a scapa de toxine si substantele nocive. Acest lucru poate duce la pierderea apetitului.

4. Ameteala. In cazul in care boala de rinichi cauzeaza anemie, poti suferi de ameteli frecvente. Aceasta poate provoca probleme de memorie, probleme de concentrare si tulburari de somn.

5. Inexplicabile dureri de spate. Durerile inexplicabile in partea din spate precum si in partile laterale ale abdomenului pot fi simptome de boli de rinichi sau de infectii de rinichi nediagnosticate. Durerile la nivelul spatelui si din zona inghinala pot fi cauzate de pietre la rinichi.