In multe privinte, acest sezon pare a fi unul mai putin despre actualitatea unui articol de imbracaminte si mai mult despre persoana din interiorul acestuia. Marii designer s-au intrecut in a prezenta colectii dintre cele mai ciudate, colectii care insa au avut priza la public.

Care sunt cele mai importante tendinte ale toamnei 2018?

  • Uniformele militare au fost prezente pe podiumurile de moda de ceva timp, dar acesta a fost sezonul in care imbracamintea de protectie a fost vedeta. La Prada, aceasta insemna o regandire a semnelor de marca si o utilizare a culorilor neonului, reflectorizante.

  • Rochii scurte! Umerii mari! Imprimeuri cu animale! Anii ’80 s-au intors, in stil mare, iar colectiile au fost concepute ca o corectie decadenta la fluxul constant de vesti proaste existente in 2018. Fie ca fashion-istele aleg o piesa supradimensionata de imbracaminte exterioara de la Marc Jacobs, fie o rochie rosie de la Saint Laurent sau Isabel Marant, singura regula sezonul acesta este ca mai mult inseamna mai mult.

  • Cu regina Elizabeth privind prezentarea din primul rand, Richard Quinn a transformat unul dintre cele mai iubite accesorii ale Maiestatii Sale – esarfa simpla – in rochii absolut fabuloase si in imbracaminte exterioara.

  • Paietele simple nu mai sunt la moda. Julien Dossena a reunit o colectie minunata, fictiva pentru Paco Rabanne, care a combinat rochiile de inalta stralucire cu o experienta auditiva clocotitoare.

  • Beretele, fedora au avut fiecare cate un moment de glorie – in acest sezon, este vorba despre balaclava. La Alexander Wang si Balenciaga, invelitoarea capului avea un apel sinistru; la Versace si Valentino acest model s-a inspirat din cele din anii ’40 si ’50; iar la Calvin Klein si Chanel a actionat ca o bariera protectoare impotriva elementelor. Cea mai radicala propunere a venit de la (cine altcineva) Jeremy Scott, ai carui barbati Moschino purtau masti extrase din zona erotica.

  • Logo mania a dat drumul unei miscari grafice si nimeni nu a expus mai mult spirit de echipa decat Donatella.

  • O cale sigura de a iesi in evidenta sau din multime sunt culorile neon. Noua iubita a Americii, Tiffany Haddish, a purtat una dintre hainele de toamna ale lui Maxwell intr-o astfel de nuanta la petrecerea de la Vanity Fair Oscar.