Exista si urgente stomatologice ortodontice care pot sa fie clasificate drept probleme legate de intretinerea aparatelor dentare sau de dureri in exces determinate de aceste aparate. Medicii stomatologi intervin in astfel de situatii pentru a readuce confortul pacientului, ori de cate ori este necesar.

Cauza este reprezentata de un aparat dentar ieftin?

De cele mai multe ori nu un aparat dentar ieftin este problema, deoarece la plazadent.ro exista si aparate dentare la preturi foarte mici insa de cea mai buna calitate. Cauzele vor fi explicate in cele ce urmeaza in detaliu.

In momentul in care aparatul este unul detasabil inseamna ca medicul stomatolog il foloseste pentru a indrepta dintii cu ajutorul unor arcuri si suruburi, in scopul de a corecta o malocluzie. Aparatul trebuie sa fie scos pentru curatare si pentru ajustari facute de medicul ortodont. Daca aparatul se detaseaza printr-o situatie de urgenta atunci medicul stomatolog este cel care poate pune la loc aparatul utilizand instrumente speciale. Pacientii nu trebuie sa traga singuri de sarme si trebuie doar sa se prezinte urgent la medic.

Aparatul dentar rupt este o alta situatie destul de comuna. Ortodontul este cel care va remedia problema in cel mai scurt timp. Purtatorul nu trebuie sa foloseasca aparatul pentru ca poate determina aparitia traumelor si poate crea un risc major de obstructie a cailor respiratorii atunci cand sunt inhalate anumite componente in mod accidental.

Aparatul fix se poate deteriora si are o serie de componente care pot fi sparte in momentul in care pacinetul mesteca alimente foarte crocante sau dure. Persoanele care au un astfel de aparat dentar trebuie sa protejeze aparatul de contactul cu orice suprafata dura. In momentul in care sunt practicate sporturi de contact se recomanda de asemenea protejarea aparatului.

In cazul in care una dintre componentele aparatului este slabita sau iese, atunci utilizatorul va trebui sa contacteze rapid medicul ortodont. In cazul in care componentele sunt libere, medicul va remedia problema si o va fixa la loc. Atunci cand una sau mai multe componente sunt rupte stomatologul poate utiliza pensetele pentru a indeparta toate elementele in miscare astfel incat sa se asigure ca nu sunt aspirate de catre pacient.

Urgente stomatologice ortodontice | aparat dentar ieftin | plazadent.ro

aparat dentar ieftin

Acestea sunt unele dintre cele mai comune probleme care pot aparea la nivelul aparatului dentar si care sunt considerate urgente stomatologice. Pentru a evita complicatiile fiecare posesor al unui aparat dentar ar trebui sa se prezinte urgent la medic daca se afla intr-un adin situatiile de mai sus.