Pasionatii de calatorii, pentru care perioada Craciunul este una magica nu trebuie sa rateze ocazia de a vizita cele mai frumoase targuri, care au traditii de zeci sau poate chiar sute de ani. In randurile ce urmeaza, calatorii pot citi despre cele mai frumoase piete in care se organizeaza evenimente deosebite in pragul sarbatorilor de iarna si astfel isi pot alege destinatia pentru anul acesta!

Stockholm

Cunoscut sub numele de ,,Stortoorget julmarknad”, Targul de Craciun din Stockholm este intotdeauna unul impresionant, desfasurandu-se chiar in inima centrului vechi din oras. Acest eveniment se desfasoara inca din anul 1837, devenind deja o traditie atat pentru localnici, cat si pentru turisti. La cele peste 40 de standuri organizate aici anual, vizitatorii se pot bucura de cani delicioase de vin rosu, fiert, bine asezonat cu diferite tipuri de condimente. In acelasi timp, comerciantii ofera celor interesati posibilitatea de a cumpara globuri frumos decorate, dar si prajituri specifice acestui sezon, tricotaje, precum si obiecte lucrate manual, unele mai frumoase decat altele.

Helsinki

Multi oameni considera despre Finlanda ca ar fi caminul lui Mos Craciun si, atrasi de magia acestei povesti aleg sa viziteze deosebitul targ de Craciun, care isi deschide portile inca din luna noimebrie. Evenimentele se desfasoara in Piata Senatului, acolo unde orice copil, dar si orice adult cu suflet de copil se poate rasfata peste masura. Grupurile de muzica brass, vechiul carusel olandez si luminitele de Craciun sunt principalele 3 elemente care transforma targul intr-unul cu adevarat magic de fiecare data!

Sibiu

Cunoscut deja pentru aromele sale parfumate, pentru zumzetul dimprejurul casutelor in care se vand cozonaci proapseti si vin fiert, targul de Craciun de la Sibiu a reusit sa ajunga pe lista celor importante evenimente de acest tip din Europa. Plimbarile prin casutele de lemn, care miros a brad, colindele care imbraca piata centrala si patinoarul care isi asteapta pasionatii de sporturi de iarna sunt doar cateva dintre elementele care nu lipsesc an de an de aici. Mai mult, kurtosul unguresc, specific inimei Transilvaniei este nelipsit de la targul de Craciun, transformand experienta oricui intr-una mult mai gustoasa!