Apele limpezi, muntii inalti, ruinele imperiilor antice, satele idilice mici si orasele cosmopolite mari sunt cateva dintre motivele pentru care Turcia a continuat sa atraga foarte multi vizitatori.

Fiecare regiune din Turcia are propria cultura in ceea ce priveste mancarea, inclusiv ingredientele distincte si retetele. Ca atare, bucataria turceasca inseamna mai mult decat un kebab sau o baklava gustoasa. Presupune si preparate cu fructe de mare proaspete, o lume intreaga de deserturi, diverse gustari pentru micul dejun si mancaruri cu legume. Acesta ar fi un prim motiv pentru care oamenii ar trebui sa viziteze Turcia.

Bodrum, Antalya, Izmir si Fethiye au unele dintre cele mai frumoase plaje din Turcia, cu un spectru care include totul, de la golfuri retrase pana la petreceri interesante pe plaja. Una dintre cele mai bune metode pentru turisti de a experimenta numeroasele plaje ale Turciei, dar si coasta Marii Mediterane sau a Marii Egee este optarea pentru o croaziera.

Experienta Hamam a devenit un sinonim al Turciei si este frecventata de foarte multi vizitatori. Baile turcesti si masajul de dupa sunt moduri cu adevarat spectaculoase de relaxare.

Asistand la multe imperii si civilizatii, Turcia are o suma remarcabila de situri arheologice raspandite in toata tara. De la palatele si moscheile din Istanbul pana la ruinele lui Efes, Turcia este un refugiu pentru cei pasionati de arheologie si istorie. Multimea muzeelor pastreaza activ descoperirile din numeroasele situri arheologice din intreaga tara. Turistii pot vizita foarte multe aici. De la cel mai mare muzeu al mozaicului din lume, Zeugma, pana la muzeele palatului otoman din Istanbul.

In afara de marile orase precum Ankara, Istanbul si Izmir, Turcia mai are o multime de evadari naturale – de la schi in Muntii Uludağ – la drumetii in provincia Rize. De asemenea, turistii nu trebuie sa uite de faimoasele terase din Pamukkale.

Turcii sunt cunoscuti pentru ospitalitatea lor profunda si petrecerea timpului cu ei este o lectie cu adevarat valoroasa in relatiile umane autentice. Turistii vor fi intotdeauna invitati in casa lor pentru o masa delicioasa sau cel putin pentru un pahar de ceai turcesc si ceva dulce.