Carnea slaba si alternativele din carne sunt cele mai bune optiuni pentru persoanele cu diabet, care ar trebui sa evite grasimile saturate si trans. Aceste grasimi nesanatoase pot creste colesterolul si pot creste riscul bolilor de inima. Persoanele cu diabet zaharat ar trebui sa aleaga carnea slaba pentru a limita consumul de grasimi nesanatoase.

  • Carnea foarte slaba

Carnea foarte slaba are 1 g de grasime si 35 de calorii pe portie. Aceste tipuri de carne includ curcanul, pieptul de pui.

  • Carnea slaba

Carnea slaba are 3 g de grasimi si 55 de calorii. Cum ar fi:

  • unele bucati de carne de vita, cum ar fi muschi;
  • carne de porc slaba, cum ar fi sunca proaspata, conservata, fiarta si muschi;
  • vitel, cu exceptia cotletelor de vitel;
  • pasari de curte, inclusiv pui si curcan;
  • vanat salbatic, cum ar fi carne de vanat si iepure, inclusiv fazan, rata si gasca fara piele.

Unele tipuri de carne sunt mai putin sanatoase decat optiunile slabe, dar pot fi potrivite pentru consum cu moderare.

  • Carne cu grasime medie

Carnea cu grasime medie contine 5 g de grasime si 75 de calorii pe portie. Cei care sufera de diabet, ar trebui sa manance portii mai mici de carne cu grasime medie sau sa le includa in dieta rar. Carnea cu grasime medie include:

  • carne de vita tocata, friptura cu os;
  • cotlet de porc;
  • miel prajit, cotlet si pulpa de miel;
  • cotlete de vitel, fie macinate, fie taiate in cuburi;
  • pasari de curte, curcan si rata sau gasca domestica;
  • ficat, inima, rinichi.

Daca pacientii cu diabet isi tin sub control afectiunile conexe, nu ar trebui sa aiba restrictii majore in privinta carnii. Se poate consuma aproximativ 100 de grame de carne pe zi. Insa modul corect de preparare este copt sau fiert, nu prajit in ulei.