Putine persoane au norocul sa se nasca cu dinti perfecti, insa, daca cineva nu este multumit de zambetul sau, poate apela oricand la un tratament ortodontic. Cu toate ca multi cred ca aparatul dentar este doar pentru copii, acest tip de tratament este indicat la orice varsta. Mai mult, dintii drepti nu inseamna doar un zambet frumos, ci tin si de sanatatea orala.

In functie de nevoile fiecarei persoane, exista mai multe tipuri de aparate dentare.

aparate dentare

Doar mergand la un consult de specialitate, orice persoana va sti cu exactitate care este cel mai potrivit pentru ea.

Aparate metalice

Aparatele traditionale au evoluat de-a lungul timpului, fiind mult mai usoare si estetice fata de trecut. Sunt realizate din otel inoxidabil , iar bracketii sunt atasati separat pe fiecare dinte utilizand un ciment special. Bracketii sunt legati intre ei prin intermediul unui arc, care creeaza presiune si pune dintii in miscare. Arcul este legat de bracketi utilizand elastice pe care medicul ortodont le schimba la fiecare control periodic.

Aparatul dentar Safir

Acest tip de aparat este asemanator celui traditional, insa bracketii sunt realizati din cristale de safir, ceea ce il face aproape invizibil. Este ideal pentru adulti, intrucat ofera un aspect placut. In plus, este uşor de purtat, comfortabil.

Aparatul dentar invizibil Invisalign

Invisalign este o metoda moderna si invizibila de rezolvare a malpozitiilor (dinti strambi, inghesuiri sau brese dentare), o alternativa la aparatele dentare cu bracketi si sarme. Acesta arata ca o gutiera, este realizat personalizat conform amprentei dentare si este invizibil. Invisalign este extrem de confortabil, detasabil si usor de igienizat. Tratamentul cu Invisalign este destinat pacientilor de peste 12 ani, care au toti dintii erupti.

Aparatul Incognito

Incognito este aparatul dentar de ultimă generatie, care asigura rezultate rapide si durabile in rezolvarea oricarui tip de malocluzii si malpozitii. Spre deosebire de aparatele dentare conventionale, Incognito este discret, invizibil din exterior (fixat pe suprafata interioara a dintilor).

Cu toate ca tratamentul ortodontic poate fi efectuat la orice varsta, cu cat este efectuat mai din timp, cu atat problemele pot fi rezolvate mai repede si mai usor.