Imagine iconică a eleganței feminine, aristocratice, enigmatice, haina de blană a drapat inefabilul feminin de-a lungul istoriei, conferindu-i marca distincției, a ostentației, a statutului social înalt, asociat opulenței și inaccesibilului.  Este adevărat că, asemenea oricărui simbol puternic folosit, blana a ajuns să cunoască și momente de controversă, contestare și, în anumite cazuri, chiar să frizeze kitsch-ul (este de ajuns să amintim în treacăt derapajele stilistice ale vedetelor contemporane, unele chiar autohtone, care au compromis prin erori vestimentare de neiertat noblețea acestui material), dar în cele ce urmează ne vom delecta cu o scurtă trecere în revistă a celor mai importante momente de glorie și glamour hollywoodian construite în jurul celor mai reprezentative purtătoare de haine de blana din industria cinematografiei americane.

Este aproape imposibil să găsești un film produs la Hollywood în anii de glorie – ʽ30, ʽ40, ʽ50, fără să admiri marile actrițe evoluând fluid, elegant, misterios și expresiv într-o minunată haină de blană. Fie că însoțește o scenă dramatică, de dragoste sau de emoționantă despărțire, fie că este aruncată neglijent pe o canapea sau îmbrăcată febril și ostentativ, haina de blană este foarte prezentă acolo, este un accent scenic, este, fără îndoială, ea însăși un personaj. Nu ți-o poți imagina pe Marlene Dietrich, pe Greta Garbo, pe Joan Crawford sau Lana Turner în altceva mai potrivit să le etaleze personalitatea decât o haină de blană.

În zilele noastre, haina de blană rămâne o marcă a stilului. În timp ce unele celebrități hollywoodiene o afișează selectiv, pe covorul roșu, cu ocazia unor evenimente culturale și mondene speciale,  haina de blană a devenit un accesoriu îndrăzneț frecvent în garderoba super-modelelor, a celor care lucrează în industria fashion și care nu se sfiesc să o etaleze în momente dintre cele mai provocatoare. Cindy Crawford, Linda Evangelista, Naomi Campbell, Heidi Klum, Kate Moss sunt doar câteva nume ale celor care duc gloria hainei de blană mai departe.

Carolina Design – Comercializare haine de blana naturala

haine blana naturala

Acelora dintre dumneavoastră care încă visează să întâlnească haina de blana perfectă, care să  le reveleze feminitatea la adevărata ei valoare, li se adresează magazinul de haine blana naturala Carolina Design,  ușor accesibil pentru o primă delectare virtuală, la adresa www.carolinadesign.ro.