Oricine obișnuit să vâneze oferte, promoții și, în general, lucuri mai ieftine, a dat, la un moment dat, peste electronice însoțite de denumirea refurbished. Termen apărut inițial în domeniul tehnicii de calcul (calculatoare, laptopuri, accesorii IT etc.), apoi generalizat și la alte produse, refurbished desemnează acea categorie de dispozitive returnate în punctele de comercializare de către cumpărătorul inițial.

Disponibile la prețuri extrem de avantajoase, refurbished-urile sunt de obicei stigmatizate ca fiind doar rebuturi defecte. Ele sunt returnate de consumatori din varii motive, nu doar din cauza malfuncționării lor. În cea mai fericită – dar și cea mai rară – situație, proprietarul original returnează produsul nedesfăcut, fără să-l fi utilizat deloc.

Totuși, în majoritate situațiilor, motivele pentru care sunt returnate sunt următoarele:

  • Deteriorări ale ambalajului, zgârieturi, care îndreptățesc cumpărătorul să restituie produsul pentru a primi, în schimb, unul nou;
  • Existența unui defect vizibil, de exemplu observarea unui pixel mort sau a unui defect important;
  • Cutia, ambalajul desfăcut. În această situație, chiar dacă nu a fost folosit, obiectul nu mai poate fi vândut de nou;
  • Produse retrase de producător de pe piață, în urma identificării unui defect în cadrul lotului de care aparține. De fapt, odată returnate, majoritatea dispozitivelor sunt reparate, recondiționate și retestate pentru a îndeplini toate calitățile și performanțele produselor noi.

Ele sunt supuse unor verificări succesive, atât de producător, cât și de vânzător. Defectele sunt remediate, componentele cu probleme sunt înlocuite. Dar, pentru a te asigura, în calitate de consumator, că ceea ce cumperi a trecut acest proces de recondiționare, trebuie să verifici dacă acei comercianții care vând obiecte refurbished efectuează teste riguroase asupra produselor lor și se bucură de o bună reputație în general. De asemenea, este recomandat să verifici garanția care le însoțește.

Care ar fi avantajele cumpărării unui produs refurbished?

Cel mai evident este prețul (majoritatea beneficiază de un discount generos, de până la 50 %, uneori). Dar nu trebuie ignorat nici faptul că aceste dispozitive refurbished sunt supuse, suplimentar, unui control al calității superior, odată returnate, pentru a avea o stare tehnică perfectă, ceea ce le face să prezinte un risc chiar mai mic de a se defecta ulterior, chiar decât produsele noi. Prin urmare, beneficiază de o calitate sporită față de simplele produse second hand (folosite).

Calculatoare second hand si laptopuri ieftine doar pe www.it-sh.ro!

calculatoare second hand

Dacă vă aflați în căutarea unui produs electronic la un preț foarte bun, pentru o gamă largă și o ofertă variată de dispozitive second hand și refurbished (calculatoare second hand, laptopuri ieftine, multifuncționale), puteți consulta și site-ul www.it-sh.ro.