Emilia-Romagna nu atrage acelasi volum de turisti precum provinciile vecine din Lombardia, Veneto si Toscana, ceea ce este ciudat pentru ca ofera aceasi distilare a farmecului regiunii, o tara glorioasa, o arhitectura istorica si o bucatarie renumita in restul Italiei. De asemenea, este destul de usor sa puteti vizita majoritatea siturilor sale principale situate de-a lungul Via Emilia, drumul mortii, construit de romani in 187 i.Hr., care imparte provincia in doua de-a lungul axei est-vest, impartind muntii Apenini la sud de campurile plate ale campiei nordice, Pianura Padana.

 

De-a lungul acestui drum sunt cateva orase mandre, istorice, pline de palate medievale si renascentism restaurat, mostenirea miilor de familii feudale – aflate in Ferrara si Modena, Farnese si Parma iar dinastiile mai mici, in Ravenna si Rimini.

 

Cea mai tare destinatie pentru vacanta de vara 2017 in Italia

Vacanta de vara 2017

Cel mai mare centru urban si principala atractie turistica este Bologna

Locul primei universitati din Europa – astazi fiind cunoscuta sub numele de capitala gastronomica a Italiei.

Este unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii, cu o retea zgarcita de strazi porticate, medievale, care gazduiesc o colectie de restaurante si care dau reputatia orasului. La vest sunt orasele provinciale mai bogate, Modena, Parma si Reggio Emilia, usor de vizitat cu trenul, fiecare avand propriile lor centre istorice, fermecatoare si delicii gastronomice. La est se afla Ravenna, candva capitala Imperiului Roman de Vest si astazi orasul cu cele mai faimoase mozaicuri bizantine din lume. Coasta de sud a Adriaticii este o panglica de asezari, iar Rimini, aflat la capatul sudic, ofera turistilor o agitata viata de noapte pe litoralul salbatic.

 

Departe de artera centrala, zona rurala a orasului Emilia-Romagna se gaseste pe doua soiuri topografice: plate sau deluroase. In nord se afla una dintre cele mai mari zone de teren plat din Italia, o regiune in principal agricola in care se cultiva o mare parte din produsele destinate bucatariilor renumite din regiune.

 

De asemenea, regiunea se mandreste si cu zona din jurul Deltei Po pe Adriatica (o intindere umeda de mlastini si lagune care a devenit o destinatie primara pentru pasarari), iar in Ferrara, la doar 32 la nord de Bologna, cu unul dintre cele mai importante centrele ale renasterii din Italia.