Mainile sunt unele dintre cele mai folosite parti ale corpului, fiind utilizate pentru majoritatea sarcinilor de pe tot parcursul zilei. Multe persoane nu au grija de mainile lor si sfarsesc prin a le avea uscate si aspre. Exista mai multi factori care pot duce la uscarea mainilor, cum ar fi aerul uscat, vremea rece, umiditatea scazuta, expunerea la soare, spalarea excesiva a mainilor sau imersia repetata in apa, expunerea la substante chimice nocive si utilizarea anumitor categorii de sapun. Alti factori, cum ar fi afectiuni medicale ale pielii, psoriazisul si eczemele, precum si alergeni si anumite medicamente, pot contribui, de asemenea, la afectiunea mainilor uscate. Dar nu va pierdeti speranta. Puteti incerca remedii simple, naturale pentru a va bucura de o piele mai moale si de maini cu un aspect mai tanar.

Remedii pentru maini uscate si aspre:

Remedii pentru maini uscate

  1. Antioxidantii si acizi grasi sanatosi din uleiul de masline sunt benefici pentru mainile uscate. Acestia pastreaza pielea moale, supla si hidratata. In plus, au multe beneficii in ce priveste anti-imbatranirea pielii.

  2. Fulgii de ovaz sunt un alt mare vindecator al mainilor uscate si aspre. Acestia functioneaza ca un agent natural de curatare si exfoliere, care nu va usca pielea. In plus, continutul de proteine ajuta la prevenirea pierderii de apa mentinand pielea hidratata.

  3. Combinatia unica de acizi grasi din uleiul de nuca de cocos este benefica pentru pielea uscata si a mainilor aspre. In plus, calmeaza pielea deteriorata prin expunerea la ultravioletele nocive ale soarelui (UV).

  4. Continutul ridicat de grasimi din smantana functioneaza ca un hidratant natural pentru mainile uscate si aspre. In plus, acidul lactic din aceasta ajuta la exfolierea pielii uscate si la mentinerea nivelului pH-ului pielii.

  5. Mierea este un hidratant natural care are proprietati antioxidante, antimicrobiene si umectante. Aceasta ajuta la blocarea umiditatii si la mentinerea pielii moale si neteda. In plus, mierea are beneficii anti-imbatranire pentru piele.

  6. Aloe vera contine proprietati hidratante naturale care ajuta la retinerea umezelii pe pielea uscata si aspra. In plus, aceasta formeaza un strat protector pe piele si imbunatateste tonusul pielii.

  7. Iaurtul este un alt agent natural de hidratare care poate ajuta la combaterea mainilor uscate si aspre. In plus, acidul lactic din iaurt functioneaza ca un demachiant natural si agent exfoliant pentru eliminarea celulelor moarte ale pielii.