Nimic nu este mai bun vara decat o felie de pepene rece, galben sau rosu. Insa, multa lume spune ca, micile seminte negre ale fructului sunt un dezavantaj.

Puteti alege semintele sau puteti cumpara un pepene verde fara seminte.

Dar semintele de pepene verde, odata uscate, sunt comestibile si valoarea lor nutritiva este foarte mare.

pepene verde

Componentele nutritionale ale semintelor de pepene verde sunt proteinele, vitamina B si alte vitamine, magneziu, fosfor, fier, potasiu, cupru, mangan si zinc. Cel mai surprinzator lucru despre semintele de pepene verde este ca acestea au un continut scazut de calorii. Semintele de pepene galben sunt o gustare excelenta cand sunt uscate si prajite si pot lua cu usurinta locul altor gustari. Majoritatii oamenilor nu le place gustul sau textura semintelor de pepene verde, dar multora le place gustul semintelor prajite. Iata cativa pasii pentru a praji seminte de pepene verde.

Puteti pulveriza o pudra de scortisoara sau un amestec de suc de lamaie si pulbere de chili peste semintele prajite pentru a le face mai aromate.

Puteti adauga la salata o mana de seminte sau puteti folosi seminte de pepene verde prajite la alte preparate. Daca preferati sa cumparati seminte de pepene verde prajite, asigurati-va ca mai intai verificati eticheta nutritionala.

Semintele de pepene verde sunt utile pentru gestionarea diabetului zaharat si prevenirea complicatiilor asociate acestuia. Semintele contin un aminoacid care serveste la relaxarea si dilatarea vaselor de sange, reducand astfel stresul oxidativ. De asemenea, magneziul din ele ajuta la reglarea metabolismului carbohidratilor, care influenteaza in mod direct nivelul zaharului din sange.

Un studiu din 2014 publicat in Jurnalul Știintelor Aplicate si al Managementului de Mediu a constatat ca extractul de seminte de pepene verde poate fi un tratament de sustinere pentru a combate complicatiile diabetului.

Pentru a beneficia de avantaje, puteti fierbeti semintele de pepene verde pentru a face un fel de ceai de pepene verde.

Consumul de seminte de pepene verde va creste nivelul de energie si va lupta impotriva oboselii. Semintele sunt bogate in fier, o componenta importanta a hemoglobinei care transporta oxigen in organism pentru a va mentine activi. De asemenea, fierul ajuta organismul sa transforme caloriile in energie, precum si sa va hraneasca sistemul imunitar. In plus, semintele de pepene verde contin un aminoacid numit L-citrulina, care ajuta la reducerea starii de oboseala.