Fiecare dintre aceste ceaiuri bune pentru pierderea în greutate are propriile proprietăți magice, de la diminuarea senzatiei de foame până la arderea caloriilor, literalmente topirea grăsimii stocate în celulele grase.

Iată lista completă, cu cele mai bune cinci ceaiuri pentru pierderea in greutate:

ceaiuri pentru pierderea in greutate

1. Ceai verde(topeste grasimile)

Înainte de un antrenament fitness, eficientizati efectul de topire a grăsimilor, savurând o ceașcă de ceai verde. Mulțumita compușilor din ceaiul verde, se va elimina țesutul adipos prin eliberarea grasimilor din celulele grase (în special de pe burtă) și apoi prin accelerarea capacității ficatului de a transforma grăsimea în energie.

2. Ceai Oolong

Oolong, un nume chinezesc pentru “dragonul negru”, este un ceai ușor, floral, care, la fel ca ceaiul verde, este plin de substante care contribuie la eliminarea grasimii din organism si totodata la pierderea în greutate prin stimularea capacității organismului de a metaboliza lipidele.

3. Ceai de mentă

Umpleți o ceașcă mare cu ceai de mentă si savurati-l cu inghitituri mici. În timp ce anumite mirosuri pot declanșa foamea,altele pot suprima apetitul. Ceaiul de menta are acest efect, de a diminua senzatia de foame.

4. Ceai alb

Ceaiul alb se usucă in mod natural, adesea în lumina soarelui, făcându-l cel mai puțin procesat și bogat în antioxidanți dintre ceaiurile de pe piata (de trei ori mai mulți polifenoli decât ceaiul verde!). Un studiu publicat în revista Nutrition and Metabolism a arătat că ceaiul alb poate stimula simultan lipoliza și blochează adipogeneza (formarea de celule grase) datorită nivelurilor ridicate de ingrediente considerate a fi active pe celulele adipoase umane.

5. Ceai Rooibos

Ceea ce face ceaiul rooibos deosebit de bun pentru stomacul tau este un flavonoid unic și puternic numit Aspalathin. Cercetările arată că acest compus poate reduce hormonii de stres care declanșează alimentarea senzatiei de foame si sunt legati de hipertensiunea arterială, sindromuk metabolic, boli cardiovasculare, diabet de tip 2.