Oamenii ajung sa-si piarda mobilitatea, sau cel putin o parte din ea, din diferite motive; cateodata chiar si inaintarea in varsta este o cauza suficienta. Din fericire, au aparut diverse dispozitive al caror scop este imbunatatirea vietii pacientului.

Printre aceste dispozitive se numara cadrele de mers, care asigura o buna distributie a greutatii cand atunci cand cel care-l utilizeaza foloseste ambele brate. Exista chiar si modele confectionate incat sa se potriveasca unui copil, caz in care greutatea maxima este de 100 de kilograme. La cadrele pentru adulti, ea poate ajunga si la 130 de kilograme.

Pentru cine sunt recomandate cadrele de mers?

Pacientii carora le este indicat sa foloseasca aceste dispozitive sunt cei care au suferit un accident vascular, au probleme de echilibru la deplasarea prin casa sau in exteriorul acesteia, au diferit traumatisme sau pur si simplu cei care au nevoie de un sprijin suplimentar pentru a reduce presiunea asupra unuia dintre picioare.

Din magazinul online TesaMedical.ro, o persoana poate achizitiona un cadru care sa fie potrivit nevoilor sale. In functie de model, cadrul va fi prevazut pe fiecare picior cu orificii de reglare a inaltimii, care permit ajustarea in functie de preferintele pacientului. Unele variante sunt dotate cu un mecanism de pliere cu un buton, care este foarte usor de utilizat.

Cadre de mers | fotoliu rulant | TesaMedical.ro

Cadre de mers

Cadre de mers si alte dispozitive asemanatoare

Motivul principal pentru care oamenii folosesc un fotoliu rulant este pentru a imbunatati mobilitatea pacientului. Greutatea maxima depinde in functie de model, astfel ca unele vor avea greutatea maxima de 110 kilograme, in timp ce altele vor putea cara mai mult, chiar si 120 de kilograme. De aceea trebuie sa fie luata in calcul greutatea pacientului de fiecare data.

Pentru nevoile de mobilitate moderna sa recomanda utilizarea unui scaun electric, la care autonomi de 20 de kilometri ii ofera celui care il foloseste un grad mare de liberatate. In plus, fotoliul este realizat in asa fel incat sa ii ofere cat mai mult confort pacientului.

Prin urmare, daca se doreste imbunatatirea mobilitatii pacientului, cea mai buna metoda pentru a face acest lucru este printr-o investitie in echipamentul medical potrivit.