Fiecare meserie presupune un anumit echipament de protectie, care cuprinde elemente specifice domeniului de activitate. In ceea ce priveste domeniul sanitar, purtarea de uniforme medicale este necesara nu numai in cazul medicilor, ci si al asistentelor, infirmierelor sau brancardierilor.

In plus, activitatea desfasurata in unitatile medicale este una intensa si stresanta, motiv pentru care este necesar ca acest echipament sa fie ales cu mare atentie, deoarece are rolul atat de a oferi protectie, cat si confortul necesar pentru activitatile desfasurate. Prin urmare, principalele criterii de care ar trebui sa se tina cont in alegerea uniformelor medicale sunt:

  1. Uniformele medicale trebuie sa fie realizate dintr-un material de calitate

Un prim aspect pe care trebuie sa il indeplineasca un echipament purtat de cadrele medicale este materialul de buna calitate. Acesta trebuie sa fie rezistent si confortabil, sa poata fi curatat la temperaturi inalte si sa nu se sifoneze, astfel incat medicul care il poarta sa arate intotdeauna impecabil.

De exemplu, o categorie de uniforme medicale al caror material este unul foarte potrivit activitatilor desfasurate in unitatile medicale este cea disponibila in magazinul online MediFashion.ro, cunoscute drept uniforme antimicrobiene, realizate dintr-un material imbogatit cu inoi de argint, datorita caruia ofera un grad de protectie ridicat.

  1. Confortul este si el important

De asemenea, confortul este foarte important pentru cadrele medicale, mai ales in cazul celor care petrec foarte multe ore ajutand pacientii. Daca materialul este unul dintre criteriile care influenteaza confortul, dimensiunea potrivita este si ea importanta, deoarece astfel se evita posibile accidente cauzate de agatarea halatului medical in diferite obiecte.

Uniforme medicale | saboti medicali | MediFashion.ro

Uniforme medicale

Pentru un grad de confort ridicat, personalul mai poate alege si saboti medicali, care au talpa ortopedica si pot fi purtati ore in sir, fara sa para durerile de picioare sau de spate. Totodata, acestia sunt realizati din materiale care permit pielii sa respire, astfel incat se previne aparitia micozelor cauzate de transpiratie.

In concluzie, cu toate ca fiecare persoana din sectorul medical tine cont de propriile criterii cand isi alege echipamentul medical, acesta trebuie sa indeplineasca 2 conditii esentiale: calitate si confort.