Unii turisti viseaza cu siguranta la cele mai paradisiace insule pentru urmatoarea vacanta. Dar, asta fara sa trebuiasca sa ajunga in celalat colt al planetei, fara doar si poate. Care sunt insulele din Europa care nu trebuie sa fie ratate?

1- Porto Santo, Portugalia

Cei care doresc sa evite aglomeratia, trebuie sa ajunga pe insula Porto Santo, din Portugalia. Cu cei 43 de kilometri de coasta, aceasta este mai putin aglomerata decat vecina sa Madeira, care a cazut victima succesului turistic. Arhipelagul Madeira este alcatuit din insulele Porto Santo, Madeira si cateva insulite de mai mica importanta turistica.

2- Sardinia, in Italia

Unul dintre punctele de atractie ale Sardiniei, in Italia, este reprezentat de plajele sale sublime, care nu au nimic de invidiat fata de alte insule italiene, precum Capri sau Lampedusa. Daca se ajunge acolo, nu ratati plaja din La Pelosa, un mic colt de paradis care arata ca in Maldive, cu apa sa cristalina si nisipul alb stralucitor.

3- Senja, Norvegia

Insula norvegiana Senja este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, atat pentru muntii sai impunatori, cat si pentru fiordurile sale inguste. Insula norvegiana este cu siguranta cea mai buna alegere daca se vor sa se faca drumetii si sa se bucure de o vara diferita fata de alte insule europene, fiind ceva mai racoroasa.

4- Creta, Grecia

O insula de legenda. Creta, Grecia, merita cu siguranta luata in considerare pentru aceasta vara, cu golfuletele sale, siturile arheologice si peisajele naturale care iti taie respiratia. Partea de vest a insulei atrage cei mai multi turisti, asa ca, pentru cei care sunt in cautarea linistii, sudul si estul insulei vor fi cea mai buna optiune.

5- Majorca, Spania

Aceasta este una dintre bijuteriile Insulelor Baleare, Majorca, Spania. Aceasta a devenit una dintre cele mai populare destinatii din Europa, cu milioane de vizitatori in fiecare an. Orasul Palma de Mallorca concentreaza partea de patrimoniu, cu catedrala sa, castelul Bellver sau cartierul evreiesc, in timp ce Sant Elm, Sa Dragonera sau Cala Tuent gazduiesc cele mai spectaculoase peisaje si cele mai bune golfuri de pe insula spaniola.

6- Insulele Pakleni, Croatia

Aceste 20 de insulite, situate la 15 minute cu barca de insula Hvar, reprezinta una dintre cele mai atractive destinatii din Marea Adriatica. Ape de un albastru stralucitor, miros de pin si rozmarin, golfuri ascunse si plaje salbatice. Aceasta este ceea ce ii asteapta pe calatorii care viziteaza aceste insule croate pentru a scapa de stresul vietii de zi cu zi si a se deconecta.

7- Bozcaada, Turcia

Renumita pentru plajele sale virgine, Bozcaada, Turcia, si-a castigat eticheta de “cea mai frumoasa insula din Marea Egee”, datorita milioanelor de calatori care s-au plimbat prin podgoriile, tavernele si casele sale colorate.

8- Santorini, Grecia

Casele albe ale insulei grecesti Santorini atrag milioane de calatori in fiecare an in arhipelagul Ciclade, unde linistea plajelor se imbina cu vegetatia salbatica, cu caldera unui vulcan antic si cu stancile.